Brutální, krvavá, a fanoušci Daredevila si ji zamilují. Kritici hodnotí marvelovku Echo

Po multivesmírech příjemná změna.

Foto: Echo a Daredevil. Zdroj: Marvel

Do premiéry marveláckého seriálu Echo zbývá zhruba měsíc, už nyní se ale na síti X objevily první krátké recenze. Kritici v nich vyzdvihují brutální akci, která potěší fanoušky Daredevila, pochvalu si vysloužila také představitelka titulní role Alaqua Cox. Naopak se kritizují některé momenty, které seriálu ubírají na tempu.

První reakce na Echo

První dvě epizody seriálu Echo jsem si užila. Nabídly neuvěřitelnou (a násilnou) bojovou scénu, kterou chci vidět znovu a znovu. Zvukový design je 🔥. Brilantní Alaqua Cox si mě získala, ale vyprávění a tempo mi připadalo nejisté. Těším se, až uvidíme zbytek.

Pokud se vám v MCU stýská po něčem zemitějším, je Echo tou pravou vzpruhou. Viděny dva díly a je to úderný akční thriller se skvělým smyslem pro indiánskou kulturu. Nemůžu se dočkat, až uvidím závěrečné tři díly, které vyjdou v lednu.

Čtěte také: 10 nejočekávanějších filmů a seriálů z Netflixu, které mají premiéru v roce 2024

Dnes večer jsem viděl první dva díly Echo a mám spoustu připomínek. Myslím, že fanoušci seriálu Daredevil si ho zamilují. Jako by si Marvel vzpomněl, že může být násilný a temný. Alaqua Cox je úžasná, všechna tvůrců rozhodnutí se mi ale nelíbí.

Příběh založený na postavách s náznaky větších věcí. Silný důraz na Mayinin původ a osobní historii mě zaujal, některé klidné momenty ale zpomalují tempo. Když přijde na akci, je vskutku brutální.

Jedná se o příběh Mayi Lopez, který je skrz naskrz jejím originem. Upřímně řečeno, po všech těch obrovských, zmatených, CGI multivesmírech v poslední době je pro mě drsnější, pouliční příběh docela osvěžující a jsem si jistý, že v tom nebudu sám.

O čem je marvelovka Echo

Nadcházející minisérie Echo, která po vzoru Netflixu vyjde kompletně na Disney+ zkraje příštího roku, se odehrává po událostech seriálu Hawkeye. Maya Lopez se v něm vrací do svého rodného města v Oklahomě, kde se musí vyrovnat se svou minulostí, znovu se spojit se svými indiánskými kořeny a přijmout svou rodinu a komunitu.

Jak prozradil první trailer na Echo, Maya Lopez byla ještě malá dívka, když jejího otce zabil Wilson Fisk. Kingpin jeho poslední přání splnil a o dívku se postaral jako o vlastní dceru. Postava Echo se objevila v komiksech teprve v roce 1999, v devátém vydání Daredevila. Do Matta Murdocka se v nich dokonce zamilovala, později ale toužila po jeho smrti.

Tvůrci seriálu jsou manželé Emily a Etan Cohenovi. Druhý jmenovaný v minulosti spolupracoval na scénářích Mužů v černém 3, kultovní Tropické bouři nebo chváleného animáku Zlouni.

Všech pět epizod minisérie Echo zamíří na Disney+ 10. ledna 2024.