Nejslavnější případ posedlosti démonem osvětlí dokument se skutečnými zvukovými nahrávkami

Příběh Janet Hodgsonové inspiruje filmaře dodnes.

Zdroj: AppleTV+

Prožijte mrazivý skutečný příběh nejslavnějšího případu poltergeista na světě prostřednictvím originálních zvukových nahrávek pořízených v době, kdy se události odehrávaly. Minisérie The Enfield Poltergeist dorazí na Apple TV+ krátce před Halloweenem.

Ve zdánlivě obyčejném domě v severolondýnském Enfieldu se v roce 1977 odehrála řada znepokojivých paranormálních událostí. Zprávy o přítomnosti nadpozemských sil, které se opakovaně snažili připravit o život jedenáctiletou Janet Hodgsonovou, zaujaly vyšetřovatele paranormálních jevů Maurice Grosse, který nabyl přesvědčení, že v domě řádí poltergeist. Útoky byly den ode dne násilnější a Maurice se nezastavil před ničím, jen aby Janet před těmito neznámými temnými silami ochránil.

Dokumentární minisérie se opírá o více než 250 hodin zvukového archivu, který pomáhá rekonstruovat nechvalně známé události v Enfieldu, jež se staly inspirací pro celou řadu filmů nebo dokumentů. Mrazivý příběh z roku 1977 například odvyprávěl James Wan v hororu V zajetí démonů 2, mnohem reálnější obrysy měla britská minisérie Tajemství Enfieldu (2015).

The Enfield Poltergeist uvede Apple TV+ 27. října.

Zdroj: Apple TV+