Stonohé monstrum si vyšláplo na hosty hotelu. Nechutný thajský horor vypadá skvěle

Foto: Well Go USA

Během karantény v thajském hotelu začnou hosté mizet bez jakéhokoli vysvětlení. Je snad něco pravdy na místních městských legendách o děsivém stvoření, které dokáže měnit podoby? Thajský horor Creepy Crawly míří na americký trh a doprovází ho poměrně skvělá upoutávka. Hodnocení samotného filmu ale nevěstí nic dobrého.

Když cestující v době pandemie dorazí do Thajska, musí se na 14 dní ubytovat v hotelu a striktně dodržovat pravidla karantény. Hotel vede tajnůstkářský manažer, a neméně podezřelý personál. Hned v noci se začnou dít neobvyklé události, na které není nikdo připraven. Stonohému monstru, které se zmocnilo několika těl hostů a plodí armádu smrtících stonožek, není úniku.

Horor roku od Creepy Crawly ale nečekejme. Snímek měl domácí premiéru již v minulém roce (až letos v říjnu oficiálně dorazí do USA) a moc nadšených ohlasů neposbíral. Odvařeno z něj nebylo ani prvních třicet recenzentů z ČSFD, kde snímek momentálně ukazuje podprůměrných 40 procent. Na IMDB již hodnotila stovka uživatelů, přičemž skóre činí velmi podobných 4,4 z deseti.

Diváci vesměs ocenili začátek filmu, CGI a zpracování monstra nebo nápaditou akci. Největší kámen úrazu je ale prý samotný příběh, který nedává hlavu ani patu, čemuž nepomáhají ani zmatené flashbacky. Film je přímočarý, prázdný a nemá žádnou pointu. Některé komentáře uvádějí, že by hororu prospělo více krve nebo lekaček. Atmosféra zde jednoduše nefunguje.

Thajský horor Creepy Crawly, který dříve nesl nesl název The One Hundred, vychází na Blu-Ray 10. října. Na americký trh ho přivede společnost Well Go USA.

Foto: Well Go USA