Mistr současného hororu představuje ďábelsky zvrácenou minisérii inspirovanou Edgarem Allanem Poem

Mike Flanagan, režisér Doktora Spánka, představuje svou seriálovou novinku.

Hororová minisérie Pád domu Usherů.
Pád domu Usherů v prvním traileru. Zdroj: Netflix

Nejočekávanější hororová série Netflixu v tomto roce se představuje v plnohodnotném traileru. Novinka přichází od tvůrce Mikea Flanagana, režiséra Doktora Spánka od Stephena Kinga a výborného seriálu The Haunting. Pád domu Usherů si bere na paškál stejnojmennou povídku Edgara Allana Poea z roku 1839, ale přináší do ní nádech mnoha dalších Poeových klasických povídek.

Od Mikea Flanagana, tvůrce seriálů The Haunting a Půlnoční mše, přichází hříšná hororová série na motivy děl Edgara Allana Poea. Bezohlední sourozenci Roderick a Madeline Usherovi vybudovali farmaceutickou společnost Fortunato Pharmaceuticals, která se stala impériem bohatství, privilegií a moci. Tajemství z minulosti však vyplouvají na povrch, když dědicové dynastie Usherů začnou umírat rukou záhadné ženy z jejich mládí.

Seriál je popisován jako epický příběh plný chamtivosti, hrůzy a tragédie. Poeova povídka Pád domu Usherů, která slouží jako základ seriálu, obsahuje témata šílenství, rodiny, izolace a identity. Moderní převyprávění příběhu Edgara Allana Poea čerpá i z dalších Poeových děl.

Pád domu Usherů vychází na Netflixu 12. října.

Foto: Netflix