Češi jí stále nepřišli na chuť. Malá mořská víla i tak zaznamenala rekordní sledovanost na Disney+

V kinech bída, na Disney+ rekordní sledovanost.

Rekord Malé mořské víly na Disney+.
Zdroj: Walt Disney

Společnost Disney v tiskové zprávě oznámila, že remake Malé mořské víly zaznamenal rekordní sledovanost během svých prvních pěti dní na streamovací službě Disney+. Film překonal dosud vládnoucí Hokus pokus 2 z minulého roku. Mizerné tržby to nezachrání, čeští diváci navíc patří k těm nejkritičtějším.

Malá mořská víla dorazila na Disney+ 6. září. Rozpačitě přijatý remake zaznamenal za prvních pět dní úctyhodných 16 milionů zhlédnutí, čímž překonal dosud vládnoucí rodinnou komedii z minulého roku Hokus pokus 2. Jaká čísla zdobila loňský hit, už tisková zpráva neuvádí. Naopak se v ní společnost chlubí svými výdělky v kinech, které se nakonec zastavily na 570 milionech dolarů celosvětově. Když ale vezmeme v potaz, že rozpočet snímku přesáhl hranici 250 milionů dolarů, lze Malou mořskou vílu považovat za docela velký finanční propadák. A to se do samotného rozpočtu nezapočítávají další výdaje na mohutnou stamilionovou reklamní kampaň.

Malá mořská víla, jejíž první trailer zaznamenal přes dva miliony disliků na Youtube a stal se tak nejvíce záporně hodnocenou upoutávkou Hollywoodu v historii, je dalším letošním převyprávěním filmové klasiky od Disneyho. Jeden z nejvýraznějších kasovních propadáků tohoto roku vypráví oblíbený příběh Ariel, překrásné a zvídavé mladé mořské víly toužící po dobrodružství. Při jedné z výprav nad hladinu se zamiluje do šarmantního prince Erika. Nejnovější hranou disneyovku natočil oceňovaný Rob Marshall.

Nové Malé mořské víle stále nedokáže přijít na chuť početná část českých diváků. Zatímco na světové filmové databázi snímek ohodnotilo již na 120 000 uživatelů, kteří snímku uštědřili průměrné skóre 7,2 z 10, uživatelé Česko-slovenské filmová databáze hodnotí Malou mořskou vílu mnohem kritičtěji. Film zde sklízí velkou nevoli, skóre slabých 40 procent hovoří za vše. O to více pak překvapí 94procentní hodnocení více jak desetitisíců diváků na RottenTomatoes, z 340recenzí od kritiků je 228 kladných.

Foto: Falcon