Kokainový supermarket. Prima láká na drogy mezi banány v nekompromisním seriálu

Známá kokainová kauza v seriálové verzi.

Seriál Banáni přichází na Prima+.
Zdroj: TV Prima

Mezi podzimními novinkami televize Prima figurují také seriáloví Banáni. Komediální titul režiséra Vojtěcha Moravce (Hádkovi) a scénáristy Tomáše Vávry (Vyšehrad) nás zavede do jednoho, na první pohled obyčejného supermarketu. Jenže, jak už název napovídá, jeho zaměstnanci najdou mezi zásilkou banánů kontraband kokainu. A náležitě toho využijí.

Seriál Banáni se účastnil soutěže na festivalu Serial Killer v minulém týdnu, kde se v kategorii webseriálů utkal s tituly #annaismissing nebo kazachstánským Arhan. Pilotní epizoda si zde vysloužila chválu diváků, cenu ale nakonec vyhrál seriál Lowbudget režiséra Jana Musila. Banáni jsou jednou z mnoha podzimních novinek Primy, ačkoli by měli zamířit pouze na službu Prima+.

Osmidílný seriál se z velké částí odehrává v pohraničním supermarketu, ve kterém přeruší běžné předvánoční ráno šokující nález. Mladý skladník Jirka objeví v banánech z Kolumbie kontraband kokainu stamilionové hodnoty. I přes počáteční pochybnosti se rozhodne začít drogy prodávat, a to s pomocí šéfové skladu Šárky a člena ochranky Iggyho.

Nezkušená trojice si po sérii neúspěšných pokusů vybuduje funkční model distribuce drog přímo na pokladně prodejny prostřednictvím plyšáčků – odměn z věrnostní akce marketu. Postupem času se ale začnou objevovat různé problémy a naprosto neuvěřitelné zápletky.

„Jde o velmi zábavný seriál, opravdu volně natočený na motivy skutečné události, za mne by byl hřích nezafabulovat si nad tímto námětem a neudělat nějakou zábavnou sérii. Tady se producentům a autorovi povedl vytvořit velmi zajímavý příběh s krásnými postavami a je velká radost na tom pracovat. Moc se těším na to, až bude seriál dotočený a budeme na něm pracovat ve střižně,“ prozradil o Banánech režisér Vojtěch Moravec.

Moravec spolupracoval s Primou na celé řadě projektů. V minulosti natočil hned několik epizod seriálů Ohnivé kuře nebo Modrý kód, v poslední době jeho jméno figuruje u kriminálky Pod hladinou, zasloužil se také o vznik druhé řady Einsteina s Vojtou Kotkem. Režisér Moravec má za sebou dva celovečerní snímky, komedie Matky a Hádkovi, ve kterých se objevila i jeho manželka Sandra Nováková.

Zdroj: TV Prima