Johnny Depp má dveře otevřené, na Pirátech z Karabiku 6 se již pracuje

Foto: Walt Disney

Piráti z Karibiku by se možná nikdy nedočkali takové popularity, kdyby ve svých řadách neměli Johnny Deppa. Právě o jeho návratu do role Jacka Sparrowa se v posledních dnech hodně spekuluje, podle scénáristy a samotného producenta Jerryho Bruckheimera se totiž šestý film už připravuje. Projekt, stejně jako mnoho dalších, ale brzdí současná stávka v Hollywoodu.

Šest let od posledního dobrodružství Pirátů z Karibiku, které se divákům, kritikům a pokladnám kin moc nezavděčilo, vyplouvají na povrch nové informace o nadcházejícím šestém filmu. Ten chystají scénáristé Craig Mazin (The Last of Us, Černobyl) a Ted Elliott (scénárista původních čtyř filmů), přičemž první jmenovaný se o dalším sequelu série trochu rozpovídal.

Craig Mazin v rozhovoru s LA Times uvedl, že práce na tomto chystaném pirátském filmu jsou pozastaveny kvůli probíhající stávce scénáristů, a prozradil, že námět na šestý film je zcela odlišný od těch, které jsme již viděli. „Podali jsme ho a mysleli jsme si, že to v žádném případě nekoupí, že je to příliš divné. A oni (Disney) to koupili! A pak Ted Elliot napsal fantastický scénář a došlo ke stávce a všichni čekají, až se to rozjede.“

Vzhledem k tomu, že Johnny Depp vyhrál nedávný soud proti své bývalé manželce Amber Heard, producent franšízy Piráti z Karibiku, Jerry Bruckheimer, prozradil, že Deppův návrat do role Jacka Sparrowa závisí pouze na samotném herci, a zároveň prozradil, že práce v zákulisí již začaly. „Rád bych ho ve filmu měl. Je to můj přítel, skvělý herec a je nešťastné, že se osobní život vkrádá do všeho, co děláme,“ řekl 79letý Bruckheimer. Deppův návrat je však stále nejistý, protože herec dlouhodobě odmítá návrat do Hollywoodu, který se mu otočil zády. Jak ale píší na webu People, pokud Depp dostane do rukou ten správný projekt, půjde do toho. Tvrdí to neznámý zdroj blízký Johnnymu Deppovi.

V posledních třech letech se také mluví o možném spin-offu, kterému by měla propůjčit svou tvář Margot Robbie. Ta by si z největší pravděpodobností měla zahrát pirátku jménem Redd, jejíž podobizna se již objevila v Disneyho zábavním parku (odkud vlastně pochází nápad na celou filmovou sérii). S rolí byla dříve spojována Karen Gillan (Strážci Galaxie, Jumanji).

První Piráti z Karibiku dopluli do kin už v roce 2003. Od té doby vznikla celkem pětidílná série, která celosvětově vydělala neskutečných 4, 5 miliardy dolarů. A když se vám v Hollywoodu něco takového podaří, natáčet a restartovat se bude do nekonečna.