Fotbaloví dřeváci chtějí vstřelit alespoň jeden gól. Komedie ve stylu Kokosů na sněhu má další trailer

Taika Waititi se vrací na filmová plátna.

Trailer na Jeden gól.
Zdroj: Searchlight Pictures

Taika Waititi je velmi osobitý režisér se specifickým smyslem pro humor. Ten bude hrát důležitou roli i v jeho nejnovějším filmu Jeden gól inspirovaném skutečnými událostmi, které nemohly uniknout žádnému fotbalovému fanouškovi. Na očekávanou komedii, která by chtěla zapadnout do ranku kultovních Kokosů na sněhu, láká další trailer.

Snímek Jeden gól se inspiroval skutečnými událostmi, které mohou být divákům známé již z britského stejnojmenného dokumentu z roku 2014. Příběh se točí okolo národního fotbalového týmu Americké Samoy, která drží nechvalný rekord v počtu inkasovaných gólů během jediného zápasu – kvalifikace MS s Austrálií (31-0).

Jejich nový trenér Thomas Rongen v podání Michaela Fassbendera udělá cokoliv, aby z prohrávajících a neschopných fotbalistů udělat úspěšný tým, který to dotáhne až na Světový šampionát. Nebo alespoň, aby jeho svěřenci vstřelili jednu branku.

V hlavní roli snímku Jeden gól se objeví již zmíněný Michael Fassbender, jež roli fotbalového trenéra získal na úkor Armiho Hammera (obviněný ze sexuálního násilí a kanibalismu). Rozsáhlé přetáčky s novým hercem ale nebyly jediným problémem pro režiséra Taiku Waititiho, celý projekt totiž zpomalila následná covidová opatření. Film naštěstí všechna zakopnutí ustál a na jeho uvedení do kin se budeme velmi těšit.

Jeden gól má premiéru v kinech 4. ledna.

Zdroj: Searchlight Pictures