Aquaman se vrací ve velkolepém teaseru nejzbytečnějšího superhrdinského filmu všech dob

Aquaman se vrací. Dočká se DCEU důstojného konce?

Aquamana a ztracené království se představuje. Zdroj: Warner Bros.

Pokračování nejúspěšnějšího filmu z universa DCEU, Aquamana, uzavře jeho poslední kapitolu a svět, kterému vdechl život Zack Snyder, pohřbí hluboko v oceánu. Od premiéry snímku Aquaman a ztracené království nás dělí už jen tři měsíce, přesto se návrat podmořského superhrdiny představuje až nyní. Třicetivteřinový teaser, který je napěchovaný akcí a barevným vizuálem, je však jen pozvánkou na plnohodnotný čtvrteční trailer.

O čem je Aquaman a ztracené království 

Poté, co se mu nepodařilo Aquamana porazit poprvé, se Black Manta, stále hnán potřebou pomstít smrt svého otce, nezastaví před ničím, aby Aquamana jednou provždy zničil. Tentokrát je hrozivější než kdykoli předtím, vládne totiž mocí bájného Černého trojzubce, který uvolňuje prastarou a zlovolnou sílu. Aby ho Aquaman porazil, obrátí se na svého uvězněného bratra Orma, bývalého krále Atlantidy, a uzavře s ním neočekávané spojenectví. Společně musí odložit své spory, aby ochránili své království a zachránili Aquamanovu rodinu i svět před nevratnou zkázou.

Problematický zrod druhého Aquamana

Druhý a zároveň poslední Aquaman s Josonem Momou se dere na plátna kin s velkými porodními bolestmi. Natáčení nejdříve překazil covid, pak ale došlo k ještě větším katastrofám. Warneři totiž oznámili kompletní restart universa, čímž za Supermanem Henryho Cavilla a jeho Ligou spravedlnosti udělali tučnou tečku.

Následné filmy, které studio poslalo do kin (Black Adam, Shazam 2, Flash, Blue Beetle) v nich naprosto propadly, a vlastně se není ani čemu divit. Koncept se zhroutil, herci odešli a vize Zacka Snydera byla pohřbena. Aby pak druhý Aquaman nevzbuzoval plané naděje na další pokračování, uštědřili mu Warneři ránu v podobě několika masivních přetáček. Ty měly obsahovat přeobsazení dvou verzí Batmana (ve filmu nakonec nebude ani jeden), zkrátit se také měla stopáž scén, ve kterých vystupuje Amber Heard. Optimismus do žil nevlila ani testovací projekce zkraje letošního roku, kdy byl sequel Aquamana označen za nejnudnější film z DCEU.

Aquaman úspěch nezopakuje

Aquaman z roku 2018 se stal nejúspěšnějším filmem tohoto universa, když jako jediný přesáhl magickou hranici jedné miliardy dolarů. Podobnému úspěchu, v případě jeho sequelu, ale věří málokdo. Zvlášť v době, kdy jeho komiksoví parťáci vyhořeli na plné čáře. Studio z pochopitelných důvodů hlásí, že Aquaman a ztracené království figuruje jako samotný film, otázkou je, kdo jim to věří. Rozpočet druhého Aquamana ke všemu přesáhl 200 milionů, další tučná suma pak poputuje na samotnou propagaci, která oficiálně odstartovala dnešním dnem.

Aquaman a ztracené království má premiéru 21. prosince.

Plakát k prvnímu Aquamanovi. Zdroj: Warner Bros.