Expendables 4 lákají na hektolitry krve a šílenou akci. Stallonova parta budí rozruch v našláplém traileru

Foto: Lionsgate

Další necenzurovaný trailer na očekávané Expendables 4 vrací do hry Stallonovu partu žoldnéřů ve velkém stylu. Trailer láká na návrat krvavého erka, který tak žalostně scházel předchozímu filmu, na hvězdy akčního žánru současné i minulé a hláškujícího Jasona Stathama, který zřejmě přebere otěže hlavní hvězdy série. Co se ale těžko rozdýchává, je nálož digitálních efektů, které naprosto kazí celkový dojem z upoutávky. Český název snímku je pak kapitola sama pro sebe.

Otěže akční série The Expendables přebral režisér a bývalý kaskadér Scott Waugh (Need for Speed), který v nedávné době představil svůj dlouho odkládaný projekt Hidden Strike. Akční komedie z čínské produkce je ovšem předigitalizovanou přehlídkou, kterou z podprůměru nevytrhli ani Jackie Chan a John Cena. Ačkoliv Hidden Strike, který nakonec zakotvil na Netflixu a čtvrtí Postradatelní mají stejného režiséra, ani jeden z výše zmíněných herců se po boku Jasona Stathama a spol. neukáže.

Expendables 4 byli poměrně dlouho označovaní za spin-off hlavní série, který měl nést název The Expendables: A Christmas Story a zaměřit se měl na dění okolo Jasona Stathama. Několikrát to dokonce zmínil samotný Sylvester Stallone. Je tak velmi pravděpodobné, že studio u tohoto konceptu zůstalo a z vedlejšího spin-offu udělalo oficiální čtvrtou část série. Tomu také odpovídá fakt, že šestasedmdesátiletý Stallone již nebude hlavní tváří filmu, naopak Staham by se měl dostat do popředí. Podle režiséra Scotta Waugha budou Postradatelní v nadcházejícím filmu vtaženi do jaderného konfliktu mezi Ruskem a Spojenými státy.

Zatímco v minulých dílech se v menších či větších rolích objevily legendy jako Arnold Schwarzeneger, Harrison Ford, Jean-Claude Van Damme, Jet-Li, Wesley Snipes nebo Bruce Willis, ani tentokrát by o zvučná jména neměla být nouze. Mezi nováčky se totiž představí Iko Uwais, Tony Jaa, 50 Cent nebo třeba Megan Fox. Pochopitelně nebudou chybět ani stálice původní trilogie – Dolph Lundgren, Randy Couture, Jason Statham a Sylvester Stallone.

Expend4bles: Postr4datelní, jak zní oficiální český název, dorazí do kin 21. září.

Foto: Lionsgate