Ahsoka vytřela zrak prvním kritikům. Ti vyzdvihují epickou akci a velkolepý příběh

Foto: Walt Disney

Disney+ se sice potýká se ztrátou předplatitelů a plánuje zdražit, na uvedení Ahsoky to naštěstí nemá vliv. Očekávanou Star Wars novinku, přesněji její první dvě epizody, již měli možnost vidět zahraniční kritici na velkém plátně, čímž se automaticky na Twitter dostaly jejich bezprostřední rekce. Autoři krátkých recenzí píšou o skvělé akci, výborné hudbě, povedených postavách, záporácích a plnohodnotném rozšíření universa.

První dva díly Ahsoky jsou opravdu dobré. I když jste nikdy neviděli Rebels nebo Klonové války, je super snadné ji sledovat. Zapůsobilo na mě, jak je to celé akční a jak je to celé o příběhu. Žádné vedlejší mise nebo výplň. Nemůžu se dočkat třetího dílu. Kéž bych mohl vidět další díly na filmovém plátně, hlásí Steven Weintraub z Collideru.

Myslím, že Ahsoka má velký potenciál. Jsem fanoušek Rebelů a cítil jsem s nimi spojitost. Ahsoka je místy ohromně epická a místy podivně plochá. Sabine (Natasha Liu Bordizzo) vyniká a od druhé epizody mě Ahsoka pohltila. Mohl by přijít úpadek, ale nemyslím si, že se tak stane. Spokojený je také Germain Lussier z Gizmodo.

Ahsoka je epická! Má klasickou atmosféru Hvězdných válek a zároveň působí velmi svěže. Už první epizody připravily půdu pro zajímavé padouchy, složité pouto mezi Ahsokou a Sabine a několik úžasných soubojů se světelnými meči – opravdu si myslím, že nás čeká srdcová záležitost. Molly Edwards působí na Totalfilmu.

Ahsoka je podle Jeffa Conwaye z Forbesu vizuálně velkolepá! Rosario Dawson je v roli titulní hvězdy fenomenální. Bojové scény jsou epické a rozbuší srdce. Příběh má bohatou historii a skvělá témata o druhé šanci nebo posílení postavení žen.

Ahsoka je pokračováním Rebelů, na které fanoušci Star Wars čekali. Není sice dokonalá, ale vypadá lépe než většina ostatních D+ produkcí, jako jsou Mando a Boba Fett, ale ne na úrovni Andora. Líbí se mi zaměření na Sabine Wren, ale chápu, kde se příležitostní diváci ztratí. Joe Schmidt z ComicBook to napsal narovinu.

Viděl jsem první dva díly Ahsoky a je to docela pecka! Na začátku se hodně drží za ručičku, ale děj přesto plyne docela rychle. Noví padouši jsou děsiví a fascinující. Hera i Sabine jsou skvělé. Nemůžu se dočkat, co bude dál. Jake z Inverse je spokojený.

První dva díly Ahsoky jsou rozporuplné. Nádherně zpracované pokračování světa a postav ze Star Wars: Klonové války a Star Wars: Povstalci se mísí s průměrným scénářem. Do postav se zatím neinvestuje, zejména do záporáků. Velký potenciál vidí v seriálu Jonathan Sim z Comingsoon.

První dva díly Ahsoky se mi líbily a nejlepší na nich je, že se soustředí na vyprávění jednoho velkého příběhu. Nikdy jsem nesledoval animované seriály, takže neznám zákoutí příběhů těchto postav, ale jejich dynamika je jasná. Brian Davids z Hollywood Reporteru mnoho neprozradil.

První dva díly Ahsoky viděla také Jazz Tangcay z Variety. Ocenila skvělou hudbu a líbilo se jí vizuální zpracování, zejména bojové scény. Hudbu Kevina Kinera si zamilovala. Má chuť se znovu podívat na Klonové války a ano, Rosario Dawson je skvělá. Těší se na zbytek série.

Slibný začátek pro Ahsoku s mnoha skvělými příběhovými prvky, které rozšiřují vesmír Star Wars a působí jinak než Mando. První epizoda má pár pomalých momentů, ta druhá ale opravdu šlape. Sabine je vynikající. Myslím, že ti, kteří se s ní setkávají poprvé, si ji opravdu oblíbí, píše Eric Goldman z Fandom.

První dva díly jsou velmi zábavné, zejména pro fanoušky Rebels a Klonových válek. Nejvíc se mi líbí bojové scény Ahsoky. Scénář a režii první (a lepší) epizody má na svědomí Dave Filoni. Seriál má vážnější tón. Tohle jsou pořádné Star Wars. Nadšení sdílí Erik Davis z Fandago.

Ahsoka je splněným snem fanoušků Star Wars: Rebels a vzrušujícím setkáním mých oblíbených postav v galaxii. Viděl jsem první dvě epizody, které se nesou ve vážnějším duchu, herecké výkony a akce jsou hvězdné. Sabine je perfektní. Velmi slibný začátek! Filmový podcast Daniela Baptisty nešetří chválou.

Pokud první dva díly něco naznačují, může ucelená cesta, kterou se Ahsoka ubírá, vést k emotivně působivým a smysluplným bitvám rozšiřujících historii Hvězdných válek. Je to napínavé ve všech ohledech, ale zejména pokud jde o dynamiku postav.

Možná se to jmenuje Ahsoka, ale je to v podstatě hraná verze Rebelů a já se na to nezlobím. První dva díly mě rozveselily, rozesmály, rozplakaly… a opravdu chci lothalskou kočku! Skvělé souboje se světelnými meči a spousta srdce. Pokud jste neviděli animovaný seriál, pusťte si ho hned. Kritička Tessa Smith je doslova unešená.

Jak je známo, Ahsoka Tano opustila řád Jedi v jeho posledních letech a stala se obětí spiknutí, které bylo vylíčeno v animovaném seriálu Klonové války. Její skutečné postavení je tedy nyní záhadou, protože nikdy nebyla řádně pasována na rytíře. Jejím mistrem byl Anakin Skywalker, který ji nazýval Štěknou. Tano se nikdy neobjevila v prequelových filmech, byla ale jednou z hlavních tváří animovaného seriálu Star Wars: Klonové války, posléze se objevila v dalším seriálu Star Wars: Povstalci a nakonec ve druhé řadě Mandaloriana, kde ji ztvárnila Rosario Dawson.

Ahsoka je dalším Star Wars seriálem, který uvede streamovací služba Disney+ a tvůrčí duo Dave Filoni a Jon Favreau. Na seznamu herců se kromě Rosario Dawson objevili také Hayden Christensen, Mary Elizabeth Winstead nebo Ray Stevenson.

První dvě epizody seriálu Ahsoka mají premiéru 23. srpna na Disney+.

Foto: Walt Disney