Seznamte se s Ahsokou. Padawanka Anakina Skywalkera zve do zákulisí Star Wars seriálu

Foto: Walt Disney

Další týden, další nášup Ahsoky. Bývalá padawanka, kterou měl pod svými křídly samotný Anakin Skywalker, se divákům představuje skrze sedmiminutový pohled do zákulisí očekávaného Star Wars seriálu. Jedna z nejoblíbenějších postav tohoto universa dorazí na obrazovky Disney+ už příští týden. V nové upoutávce, který se mimo jiné zabývá vztahy padawana a jeho mistra, vystoupí celá řada tvůrců včetně představitelky titulní role Rosario Dawson.

Jak je známo, Ahsoka Tano opustila řád Jedi v jeho posledních letech a stala se obětí spiknutí, které bylo vylíčeno v animovaném seriálu Klonové války. Její skutečné postavení je tedy nyní záhadou, protože nikdy nebyla řádně pasována na rytíře. Jejím mistrem byl Anakin Skywalker, který ji nazýval Štěknou. Tano se nikdy neobjevila v prequelových filmech, byla ale jednou z hlavních tváří animovaného seriálu Star Wars: Klonové války, posléze se objevila v dalším seriálu Star Wars: Povstalci a nakonec ve druhé řadě Mandaloriana, kde ji ztvárnila Rosario Dawson.

Ahsoka je dalším Star Wars seriálem, který uvede streamovací služba Disney+ a tvůrčí duo Dave Filoni a Jon Favreau. Na seznamu herců se kromě Rosario Dawson objevili také Hayden Christensen, Mary Elizabeth Winstead nebo Ray Stevenson.

První dvě epizody seriálu Ahsoka mají premiéru 23. srpna na Disney+.

Foto: Walt Disney