Kultovní Exorcista dostal pokračování po 50letech. Vymítač ďábla: Znamení víry představuje hrůzostrašný trailer

Foto: Universal Pictures

Přesně před padesáti lety na podzim vstoupil na plátna kin nejděsivější horor v historii, který šokoval diváky po celém světě. Letos v říjnu začíná jeho nová kapitola. Od společnosti Blumhouse a režiséra Davida Gordona Greena (poslední trilogie Halloween) přichází Vymítač ďábla: Znamení víry. Dlouho očekávaný horor představuje tříminutový trailer, ve kterém se vrací legendární oscarová herečka Ellen Burstyn.

Od smrti své těhotné ženy při zemětřesení na Haiti před dvanácti lety vychovává Victor Fielding svou dceru Angelu sám. Když však Angela a její kamarádka Katherine jednoho dne zmizí v lese, aby se po třech dnech vrátily bez vzpomínek na to, co se jim stalo, rozpoutá to řetězec událostí, které Victora donutí postavit se zlu a v hrůze a zoufalství vyhledat jediného žijícího člověka, který byl něčeho podobného svědkem: Chris MacNeil. Poprvé od filmu z roku 1973 si držitelka Oscara Ellen Burstyn zopakuje svou kultovní roli Chris MacNeil, herečky, kterou navždy změnilo to, co se před pěti desetiletími stalo její dceři Regan.

Exorcista, Vymítání ďábla, Vymítač ďábla… na různých variacích názvu filmu nikterak nezáleží, je v povědomí každého hororového fanouška, ale i diváků pasivních k tomuto žánru. Titul hororu ovšem mluví za vše, a hlavní roli postavy posedlé ďáblem ztvárnila mladá Linda Blair. Její dvanáctiletá, posedlá Regan vyvolala skandál v celosvětovém měřítku a takřka odstartovala odvětví hororové tématiky.

Vymítač ďábla: Znamení víry má premiéru v kinech 12. října.

Foto: Universal Pictures