Korejský astronaut je uvězněn na Měsíci. Akční sci-fi The Moon se vydává po stopách Marťana

Foto: CJ ENM STUDIOS

Korejci natočili vlastního Marťana, čtvrtou planetu sluneční soustavy ale nahradil Měsíc. Právě na něm uvízl jihokorejský astronaut Sun-woo, který podnikne naprosto cokoliv, aby se dostal zpátky domů. Sci-fi bude uvedeno ve více jak sto padesáti zemí světa, Česká republika mezi nimi ale nefiguruje. Novinku uznávaného režiséra představil akčně laděný trailer.

Děj filmu The Moon se odehrává v roce 2029. Poté, co první korejská mise na Měsíc s lidskou posádkou skončila tragédií, ani druhý let do vesmíru nemá daleko od katastrofy. Snímek vypráví o astronautovi jménem Sun-woo, který se snaží vrátit zpět na Zemi, když sluneční vítr zapříčiní jeho uvěznění ve vesmíru. Tváří v tvář dalšímu nezdaru se vesmírné středisko Naro obrátí na svého bývalého ředitele, aby pomohl dopravit Sun-wooa bezpečně domů.

Za snímek stojí uznávaný jihokorejský režisér a scénárista Yong-hwa Kim, který již dříve natočil sportovní drama Národní reprezentace nebo akční fantasy Singwa hamkke. Letos v Cannes byl k vidění horor Talchul: Project Silence, ke kterému tento jednapadesátiletý tvůrce napsal scénář.

Film má světovou premiéru 2. srpna.

Foto: CJ ENM STUDIOS