Netflix se chopil soudního procesu Deppa a Heard. Trailer se zabývá i mediálním šílenstvím

Foto: Netflix

Na nejsledovanější soudní proces roku 2022 si již posvítila celá řada dokumentů (a jedna laciná filmová adaptace Hot Take: The Depp/Heard Trial), pozadu nezůstane ani Netflix. Ten už v srpnu uvede třídílnou sérii Depp v. Heard, která se právě představila v traileru. Více, než samotným procesem, se upoutávka zabývá názory a šílenstvím, které způsobily sociální sítě a média všeobecně.

V roce 2018 napsala Amber Heard pro deník The Washington Post článek o svých zkušenostech se sexuálním zneužíváním. Jméno bývalého manžela Johnnyho Deppa nezmínila, nicméně tím způsobila škodu Deppově kariéře. Slavný představitel Jacka Sparrowa se následně dožadoval odškodného ve výši 50 milionů dolarů, Amber Heard v reakci na to podala protižalobu na 100 milionů dolarů. V dubnu 2022 začal ve Fairfaxu ve Virginii soudní proces Depp vs. Heard a na rozdíl od většiny významných případů byly v soudní síni povoleny kamery. Následovalo šestitýdenní šílenství plné mediálního vzrušení, veřejných spekulací a vášnivých kampaní na sociálních sítích, které argumentovaly nevinou jedné či druhé strany.

Třídílná dokumentární série přichází z produkce Netflixu a od režisérky Emmy Cooper, tvůrkyně dokumentů Tajemství Marilyn Monroe: Ztracené nahrávky nebo Louis Theroux: Megavězení v Miami. Titul bude uveden s českým dabingem a pochopitelně také v původním znění a českými titulky.

Depp v. Heard má premiéru na Netflixu 16. srpna.

Foto: Netflix