Jon Hamm porušuje absurdní firemní pravidla. Černá komedie Corner Office baví už v traileru

Foto: Lionsgate

Jon Hamm v černé komedii Corner Office se ocitá v pasti absurdního firemního života. Novinka neznámého režiséra Joachima Backa pobavila diváky již v minulém roce na filmových festivalech napříč Amerikou, odkud si přivezla poměrně kladné ohlasy. Čerstvě zveřejněný trailer slibuje zábavnou podívanou, skvělého Jona Hamma, Dannyho Pudiho z populárního seriálu Community a jednu velkou firemní záhadu.

Nejnovější zaměstnanec společnosti Authority Inc, Orson (Jon Hamm), si okamžitě vypěstuje odpor ke svým kolegům v kanceláři. Pohoršuje se například nad jejich pracovními návyky, oblečením, a dokonce i nad nedůvěryhodností dětské kresby slunce na jednom z jejich stolů. Je odhodlán být „člověkem, se kterým se musí počítat“, a proto se pyšní svou pracovní morálkou a dodržuje striktní hodinový rozvrh, podle něhož má 55 minut intenzivní práce, po níž následuje pětiminutová přestávka.

Foto: Lionsgate

Teprve když Orson objeví prázdnou, elegantně zařízenou, dřevem obloženou kancelář, nalezne chvilkové uspokojení. Kdykoli se tam uchýlí, zjistí, že mu prostory poskytují vnitřní klid, který mu umožňuje odvádět nejlepší práci, což má za následek pochvalu od jeho šéfa. Jeho nově nabyté postavení však jen zvyšuje nelibost jeho spolupracovníků. Ještě problematičtější je, že nikdo z nich o magické kanceláři nikdy neslyšel a ve skutečnosti ji nikdo z nich nemůže ani vidět.

Corner Office se do českých kin nepodívá, premiéra ve Spojených státech je 4. srpna.

Foto: Lionsgate