Hledání odpovědí v zemi mrtvých. Trailer na Blade Runner 2033: Labyrinth vsadil na atmosféru

Foto: Annapurna Interactive

Blader Runner se vrací na herní scénu po dlouhých pětadvaceti letech. Za titulem Blade Runner 2033: Labyrinth stojí americká vydavatelská společnost Annapurna Interactive. Během předváděcí akce upoutala pozornost právě zveřejněným teaserem své nové očekávané videohry. Odehrávat se bude mezi původním filmem a jeho sequelem z roku 2017.

Trailer nám sice neprozrazuje nic bližšího o samotné hratelnosti, ale přiblížil nám, jak bude nová hra vystihovat tón a ducha původních titulů. Jak už název prozrazuje, příběh se bude odehrávat mezi původním filmem Ridleyho Scotta z roku 1982 a Blade Runnerem 2049 (Denis Villeneuve), odehrávajícím se o desítky let později. Annapurna Interactive již spustili stránku na Steamu, kde se objevila zajímavá poznámka – Co dělá Blade Runner, když už nemá replikanty, které by mohl lovit?

V první upoutávce na hru se objevuje neznámá postava, pravděpodobně bývalý Blade Runner losangeleské policie, který manipuluje se zařízením „memory orb“ podobným tomu, které používala doktorka Ana Stelline ve filmu Blade Runner 2049 k vytváření umělých vzpomínek pro replikanty. Poté tuto postavu vidíme, jak listuje rekonstrukcemi různých lokací. Hlavní hrdina rovněž sděluje, že během Black Outu měl štěstí. Spousta lidí přišla o hodně, on naštěstí jen o práci. „Ale teď mě chtějí zpátky,“ dodává.

V roce 1997 se Blade Runner dočkal herní adaptace v podobě point-and-click adventury. V té jste se vžili do role titulního Blade Runnera, speciálního agenta, který měl za úkol lovit a posílat do věčných lovišť replikanty – biosyntetické bytosti, které se dostaly na scestí. Hra byla založena převážně na řešení hádanek a zahrnovala provádění Voight-Kampffových testů, výslech na detektoru lži, který dokazuje autenticitu člověka. Trailer na Blade Runner 2033 naznačil, že i tato nová hra bude tento test zahrnovat.

Blade Runner 2033: Labyrinth vyjde na PC a dosud nespecifikované konzole.

Foto: Annapurna Interactive
Foto: Annapurna Interactive
Foto: Annapurna Interactive
Foto: Annapurna Interactive
Foto: Annapurna Interactive
Foto: Annapurna Interactive
Foto: Annapurna Interactive