Karkulka řeší vraždu na Popelčině plese. Pátrání za devatero horami je slibnou fantasy kriminálkou od Netflixu

Foto: Netflix

Pátrání za devatero horami rozhodně nebude klasickou pohádkou o Červené Karkulce. Japonský snímek ji totiž představí jako začínající detektivku, která se při setkání s Popelkou ujme vyšetřování vraždy v pohádkovém světě. Fantasy Pátrání za devatero horami je adaptací románu, který v Japonsku vyšel v roce 2020. Na Netflix ji přivede režisér Júiči Fukuda. Trailer s českými titulky je k dispozici pouze na samotném Netflixu.

Červená Karkulka se na svých toulkách pohádkovým světem setkává s ošuntělou a zneužívanou Popelkou. Poté, co čarodějnice promění jejich obyčejné oblečení v krásné šaty, se vydávají na honosný ples v kouzelném dýňovém kočáru. Právě když se Popelka a princ do sebe zamilují, je objevena mrtvola a večírek přerušen. Tváří v tvář naléhavé situaci se obě dívky setkávají s podivnými postavami, když se snaží odhalit vraha. Červená Karkulka statečně využívá svých přirozených dedukčních schopností a ujímá se případu!

Akazukin, Tabi no Tochu de Shitai to Deau je detektivka od Aita Aoyagiho zasazená do světa pohádek a bájí, které zná každý. Román je odvážným příběhem, který sleduje Červenou Karkulku při pátrání po zločincích, kteří páchají zločiny ve známých pohádkách, jako je Popelka nebo Jeníček a Mařenka, a získal si oblibu díky svým rafinovaným zvratům a záhadám při řešení. Takový mix Sherlocka Holmese a Hercula Poirota v kouzelném světě.

Pátrání za devatero horami dorazí na Netflix 14. září.

Foto: Netflix