Jak se z obyčejných lidí stali boháči. Režisér Cruelly představuje hvězdou komedii Dumb Money

Foto: Sony Pictures

Režisér Cruelly představuje hvězdou komedii podle skutečných událostí Dumb Money, ve které se hrstka obyčejných lidí změní v boháče. Film, který je zároveň adaptací uznávaného spisovatele Bena Mezricha, láká v traileru na geniálního Paula Dana (The Batman) a zářijové uvedení v kinech.

Komedie založená na šílených skutečných příbězích obyčejných lidí, kteří změnili pravidla hry na Wall Street a zbohatli tím, že z GameStopu (obchod s videohrami) udělali nejúspěšnější společnost na světě. Uprostřed všeho byl obyčejný chlapík Keith Gill (Paul Dano), který vše odstartoval tím, že do akcií utopil své celoživotní úspory a dal o tom vědět světu. Když jeho příspěvky na sociálních sítích začaly vybuchovat, vyletěl do povětří i jeho život a životy všech, kteří ho sledovali. Jakmile se z akciového tipu stalo horké zboží, všichni zbohatli. Dokud se ovšem miliardáři nepostavili do cesty a oběma stranám se životy neobrátily vzhůru nohama.

Film podle skutečných událostí přivede na plátna kin režisér Craig Gillespie, tvůrce hrané disneyovky Cruella a krasobruslařského dramatu Já, Tonya. V hlavních rolích se představí jedna herecká hvězda vedle druhé – Paul Dano, Pete Davidson, Seth Rogen, Shailene Woodley, Sebastian Stan, Vincent D’Onofrio nebo Dane DeHaan. Dumb Money vychází z knihy Bena Mezricha The Antisocial Network, autora předloh Sociální sítě a Oko bere.

Česká premiéra tohoto filmu ještě nebyla potvrzena, v amerických kinech ho diváci uvidí od 22. září.

Foto: Sony Pictures
Foto: Sony Pictures