Na Alcatrazu číhá zlo, ulice San Francisca zaplavují zombie. Akční horor Resident Evil: Death Island má první trailer

Foto: Sony Pictures

Fanoušci série Resident Evil si nutně potřebují spravit chuť. Seriálové zpracování od Netflixu Resident Evil: Lék naprosto zklamalo, velkou díru do světa neudělal ani snímek z roku 2021 Resident Evil: Raccoon City. Animované Resident Evil: Death Island, které navazuje na tituly Degeneration, Damnation, Vendeta a seriál Infinite Darkness, se představuje v plnohodnotném traileru, který, stejně jako samotný film, ctí svou předlohu.

Zvláštní agent Leon S. Kennedy má za úkol zachránit doktora Antonia Taylora před únosci, když jeho pronásledování překazí záhadná žena. Mezitím agent Chris Redfield a Jill Valentin vyšetřují epidemii zombie v San Francisku, kde se nedaří zjistit příčinu nákazy. Jediné, co mají oběti společné, je, že všechny nedávno navštívily ostrov Alcatraz, kde se dříve nacházela slavná věznice. Po této stopě se Chris a jeho tým vydávají na ostrov, kde na ně čeká hrůza nevídaných rozměrů.

Resident Evil: Death Island se odehrává v roce 2015 a spadá mezi události videoherních titulů Resident Evil 6 (odehrávající se v roce 2013) a Resident Evil 7: Biohazard (2017). Očekávaný snímek navazuje na předchozí CGI film Resident Evil: Vendeta (odehrávající se v roce 2014). I když jsou CGI filmy považovány za součást univerza Resident Evil, lze je sledovat jako samostatné filmy bez předchozí znalosti her.

Film vychází v digitální podobě 25. července.

Foto: Sony Pictures