Gerard Butler se musí prostřílet z Afghánistánu. Trailer slibuje neutuchající akci

Foto: Open Road Films

Gerard Butler patří k nejaktivnějším hollywoodským hercům současnosti, jeho očekávaná novinka Kandahar je další spoluprací s režisérem Ricem Romanem Waughem (Greenland a Pád anděla). Akční podívaná z nehostinného Afghánistánu vychází z osobních zkušeností scénáristy Mitchella LaFortunea. Trailer slibuje velmi zajímavou podívanou.

Tom Harris, tajný agent CIA, uvízl hluboko na nepřátelském území v Afghánistánu. Když únik informací prozradí jeho identitu a misi, musí se spolu se svým afghánským překladatelem probojovat na místo vyzvednutí v Kandaháru a zároveň se vyhnout elitní jednotce speciálních sil, která je má za úkol vypátrat.

Předpokládá se, že příběh Kandaháru vychází z osobních zkušeností scénáristy Mitchella LaFortunea, který působil jako důstojník vojenské rozvědky v Afghánistánu v době Snowdenova úniku informací v roce 2013.

Herec Gerard Butler se v posledních letech objevuje v jednom akčním filmu za druhým. Letos vzbudil pozornost jeho dobrodružný thriller Plane, v roce 2020 pak slavil divácký úspěch katastrofický snímek Greenland: Poslední úkryt, velmi oblíbená je pak jeho trilogie Pád Bílého domu, Pád Londýna a Pád anděla. Mezi jeho nejlepší filmy patří Ctihodný občan a 300: Bitva u Thermopyl, namluvil Škyťákova otce v animované trilogii Jak vycvičit draka.

Kandahar nebude uveden v české distribuci, americká premiéra je 26. května.

Foto: Open Road Films