Živí se utrpením svých obětí. Trailer Kingova Kostlivce má grády

Foto: 20th Century Studios

Letos v kinech uvidíme minimálně tři filmy podle Stephena Kinga. Jedním z nich bude hororová adaptace povídky Kostlivec od režiséra Roba Savageho (Host). Poměrně očekávaný snímek se představil v dalším traileru, který sice nepřináší nic nového, napětí v něm ale funguje docela solidně.

Kostlivec vypráví o středoškolačce Sadie Harper a její mladší sestře Sawyer, které se vzpamatovávají z nedávné smrti své matky a od svého otce Willa, terapeuta, který se potýká s vlastní bolestí, se jim nedostává příliš podpory. Když se u nich doma nečekaně objeví zoufalý pacient hledající pomoc, zanechá za sebou děsivou nadpřirozenou bytost, která se přiživuje na rodinách a živí se utrpením svých obětí.

Adaptace Stephna Kinga přicházejí jako na běžícím páse. Jen v minulém roce měly premiéru Telefon pana Harrigana (Netflix) a Žhářka, letos pak kromě Kostlivce dorazí ještě nově natočené Prokletí Salemu, s velkou pravděpodobností také sci-fi The Running Man, které momentálně připravuje věhlasný Edgar Wright (Baby Driver). Mezi nejlepší adaptace Kinga z posledních let patří Doktor Spánek a TO.

Kostlivec je adaptace povídky Stephena Kinga z knihy Noční směna, kterou oblíbený literární autor vydal již v roce 1973. Režisérem snímku je Rob Savage (horor Host z roku 2020), scénář napsali autoři Tichého místa a Černé labutě, producentem je Shawn Levy (Stranger Things). V hlavních rolích se představí Sophie Thatcher, Chris Messina, David Dastmalchian a Marin Ireland.

Kostlivec dorazí do kin 8. června.

Foto: 20th Century Studios