Taika Waititi má nejzábavnější trailer roku. Next Goal Wins jako novodobé Kokosy na sněhu

Foto: Searchlight Pictures

Taika Waititi má velmi osobitý smysl pro humor. Dokázal to ve filmech o Thorovi nebo v komediích Co děláme v temnotách a Králíček Jojo. Jeho nejnovější režijní počin Next Goal Wins (Aspoň jeden gól) vypráví o nejhorším národním fotbalovém týmu, který si pod svá křídla vezme oblíbený herec Michael Fassbender. Snímek inspirovaný skutečnými událostmi neskutečně baví v prvním traileru, přirovnání k legendárním Kokosům na sněhu je rozhodně na místě.

Snímek Next Goal Wins se inspiroval skutečnými událostmi, které mohou být divákům známé již z britského stejnojmenného dokumentu z roku 2014. Příběh se točí okolo národního fotbalového týmu Americké Samoy, která drží nechvalný rekord v počtu inkasovaných gólů během jediného zápasu – kvalifikace MS s Austrálií (31-0). Jejich nový trenér Thomas Rongen v podání Michaela Fassbendera udělá cokoliv, aby z prohrávajících a neschopných fotbalistů udělat úspěšný tým, který to dotáhne až na Světový šampionát. Nebo alespoň, aby jeho svěřenci vstřelili jednu branku.

V hlavní roli snímku Next Goal Wins se objeví již zmíněný Michael Fassbender. Roli však převzal po Armiem Hammerovi, který z projektu odstoupil, když o něm vyplavalo několik kontroverzních informací o kanibalismu a sexuálním násilí. Mohutné přetáčky ale nebyly jediným problémem pro Taiku Waititiho, celý projekt totiž zpomalila následná covidová opatření. Film naštěstí všechna zakopnutí ustál a na jeho uvedení do kin se budeme velmi těšit.

Next Goal Wins má premiéru v kinech 7. prosince.

Foto: Searchlight Pictures