Přijďte se podívat na 23. ročník Filmového festivalu Fakulty informatiky MU

Foto: Fakulta informatiky MU

Pro fanoušky filmů a studentských snímků tu máme zajímavý filmový festival. Jedná se o 23. ročník Filmového festivalu Fakulty informatiky MU. Ten se uskuteční v pátek 19. května. Festival již více než 20 let sdružuje studenty, lektory a všechny, kteří mají chuť tvořit, a dává jim příležitost realizovat se prostřednictvím filmového jazyka. Pojďme se nyní v článku podívat, co vše na festivalu zažijete.

Letošním tématem festivalu je „Na hraně“. Stav bytí, který je nejistý a zároveň plný potenciálu. Moment zvýšené pozornosti a napětí. Okamžiky intenzivní tvořivosti a inspirace nebo chvíle, které vyžadují odolnost a tvůrčí vůli na hraně zoufalství a beznaděje. Festival pořádá Fakulta informatiky MU pod záštitou profesora Jiřího Zlatušky, děkana FF a FI MU. Studenti se na přípravě podílejí v několika skupinách a rozvíjejí dovednosti v oblasti organizace a propagace, kreativitu v oblasti videa, vizuálního a webového designu a technické dovednosti. Ve videu se můžete podívat, jak to vypadalo na 22. ročníku.

Filmový festival začal jako audiovizuální projekt „Všech pět pohromadě“, který vznikl k oslavám pátého výročí fakulty (1999). V začátcích zájemci o studentskou multimediální tvorbu z přelomu milénia, i přes velké nadšení tehdejších studentů, neměli potřebnou techniku a mentorské vedení. Proto vznikl univerzitní kurz Multimediální elektronické publikace. Vůbec první Filmový festival tak představila Fakulta informatiky v roce 2001.

Festival se bude konat v pátek 19. května 2023 v 19:00. Festival má svoji vlastní facebokovou událost, kde můžete potvrdit svou účast. Také se můžete zúčastnit afterparty v tentýž den ve 23:00, která má rovněž facebookovou událost. Festival má vstup zdarma a afterparty je zdarma pro všechny návštěvníky festivalu.