15 momentálně nejlepších hororů na HBO Max a Netflixu

Foto: Insidious 2 (FilmDistrict), 30 dní dlouhá noc (Columbia Pictures), Vřískot (Paramount Pictures)

Obsah Netflixu a HBO Max se neustále mění. Licencované filmy odcházejí, jiné zase přicházejí. V aktuální nabídce největších streamovacích služeb u nás najdeme desítky hororů, jen zlomek z nich ale patří k úplně špičce. Netflix například nově nabízí 30 dní dlouhou noc, kultovního Lesního ducha nebo Mlhu podle Stephena Kinga. Na HBO Max se nedávno zabydlel horor Davida Cronenberga Scanners nebo nejúspěšnější found-footage horor Záhada Blair Witch.

30 dní dlouhá noc | Netflix

Aljašské městečko Barrow se jako každý rok na celý měsíc ponoří do úplné tmy. A tentokrát přitom na jeho obyvatele zaútočí krvežízniví upíři. Úspěšná komiksová adaptace, kterou na velká plátna přivedl britský režisér David Slade.

Chraň nás od zlého | Netflix

Při vyšetřování bizarního případu se newyorský policista seznámí s knězem, který ho přesvědčí, že jsou za vším démoni. Hororový režisér Scott Derrickson natočil další skvělý kousek. Tentokrát s Ericem Banou v titulní roli.

Insidious 2 | HBO Max

Lambertovi se snaží vyrovnat s bojem, který jejich syn sváděl se zlými duchy. Otec Josh ale neunikne svému vlastnímu hrůznému dětství. James Wan natočil kvalitní pokračování svého hororového hitu.

Lesní duch | HBO Max

Foto: Renaissance Pictures

Pětice přátel se vydá do odlehlé chaty, kde narazí na nepředstavitelné zlo číhající hluboko v lesích. Najdou bichli zvanou Kniha mrtvých a překlad textu nahraný na magnetofonové pásce. Po jejím přehrání se probudí hroziví démoni… Kultovní horor Sama Raimiho.

Mlha | Netflix

Foto: Darkwoods Productions

Po hrozivé bouři sledují obyvatelé městečka, jak jejich ulice plní zlověstná mlha, která zabíjí všechny, kdo se před ní neschovají. Hororový příběh podle Stephena Kinga, ve kterém se sympaťák Thomas Jane utká s děsivými příšerami. Natočil uznávaný Frank Darabont.

Osvícení | HBO Max

Neúspěšný spisovatel Jack Torrance přijme práci správce v luxusním horském hotelu Overlook, který je přes zimu zcela odříznutý od světa. Pro muže je to vítaná příležitost najít klid na práci. Jenže od první chvíle se zdá být něco v nepořádku… Stanley Kubrick natočil adaptaci Stephena Kinga.

Scanners | HBO Max

Foto: AVCO Embassy Pictures

Darryl Revok má nevídanou moc a neukojitelnou touhu po kontrole. Jako vůdce podzemní aliance vede válku s „normálními lidmi“, aby ovládl svět pomocí telekineze, pasivně agresivní zbraně toho nejnebezpečnějšího a nejsmrtelnějšího druhu. Nezapomenutelný film slavného Davida Cronenberga.

Smrt ve tmě | Netflix | HBO Max

Je slepý a bohatý – dokonalý objekt loupeže. Karta se ale obrátí, když tři náctiletí zloději zjistí, že se ocitli uprostřed smrtící hry na kočku a myš. Divácky úspěšný horor, který se loni dočkal pokračování.

Tiché místo: Část II | Netflix

Po tragických událostech musí rodina Abbottových opustit svou farmu a pokračovat v tichém boji o přežití. Během svého putování si však uvědomí, že u písečné stezky nečíhají jen nezvaní z hosté z jiné planety, kteří loví po sluchu…

Vřískot (2022) | HBO Max

Pětadvacet let po brutálních vraždách v městečku Woodsboro se na scéně objevuje nový vrah, který si nasadil na obličej kultovní bílou masku. Tentokrát se zaměří na teenagery, oživí tím dávno pohřbenou noční můru a opět odkryje strašidelnou minulost města.

V moci ďábla | Netflix

Foto: Sony Pictures

Nevěřící právnička s překvapením zjišťuje, že začíná věřit svému klientovi – knězi obviněnému ze zabití z nedbalosti po zpackaném vymýtání ďábla. Scott Derrickson v nejlepší formě.

V zajetí démonů a V zajetí démonů 2 | Netflix

Rodina se odstěhuje na farmu v americkém Rhode Islandu, kde se ale začnou dít velmi podivné věci. Obrátí se proto na dvojici uznávaných vyšetřovatelů paranormálních jevů. Děsivý horor režiséra Jamese Wana (Saw: Hra o přežití, Insidious), ve kterém hrají Patrick Wilson a Vera Farmiga.

Záhada Blair Witch | HBO Max

Foto: Artisan Entertainment

Tři studenti pátrají poblíž marylandského městečka Burkittsville po mystické čarodějnici. Během natáčení se však v hlubokých lesích ztratí. O rok později se pod základy staré lesní chaty najdou záběry, které stačili pořídit… Kultovní found-footage.

Zhoubné zlo | HBO Max

James Wan se vrací ke svým žánrovým kořenům příběhem o dívce Madison, kterou paralyzují neustávající vize strašlivých vražd, jež mají bohužel daleko k obyčejným snům. Film ocenil Stephen King.

Žena v černém | HBO Max

Příběh právníka Arthura Kippse, který odjíždí do zapadlého kouta Anglie, aby zde vyřídil pozůstalost zesnulé klientky. Arthur postupně odhaluje děsivé tajemství ponurého sídla uprostřed bezedných močálů, jemuž se obyvatelé městečka už odedávna vyhýbají.