10 parádních filmů na Netflixu, které budou brzy odstraněny

Foto: Zpívej (Universal Pictures), Hacker (Universal Pictures), Zlo s lidskou tváří (Voltage Pictures)

Nepřinášíme dobré zprávy pro děti a jejich rodiče. Už 14. dubna totiž zmizí z Netflixu oblíbené animáky Mimi šéf, dva první Shreci a muzikálové Zpívej, Netflix v tentýž den opustí také kultovní Spáči a thriller podle skutečných událostí Zlo s lidskou tváří. Filmy budou z Netflixu odstraněny kvůli končící licenci, není však vyloučeno, že budou znovu nasazeny v nadcházejících týdnech.

3096 dní: Příběh Nataschi Kampuschové 

Foto: Constantin Film DE

Desetiletá holčička, kterou v Rakousku unese, zneužívá a týrá sadistický muž, v sobě přese všechno najde vůli přežít. Filmovou verzi tohoto silného příběhu natočila v roce 2013 v německé produkci americká režisérka Sherry Hormann.

Hacker

Hacker za mřížemi kývne na lákavou nabídku. Když pomůže vypátrat teroristu, který má na svědomí výbuch v jaderné elektrárně, dostane se na svobodu. Thriller v režii Michaela Manna, ve kterém si po boku Chrise Hemsworthe zahrály Viola Davis a Tang Wei.

Klíč

Foto: Universal Pictures

Mladá sestra z hospicu dorazí na obrovské sídlo v New Orleans, kde se má postarat o starého pacienta, a objeví tam klíč k dávným tajemstvím. Kate Hudson v povedeném hororu z roku 2005. Natočil Iain Softley (Svět podle Prota).

Machři 2

Když se s rodinou přestěhuje zpět do rodného města, dostane Lenny Feder od svých odrostlých dětí – a několika místních – pořádnou lekci. Pokračování divácky oblíbené komedie s Adamem Sandlerem a jeho partou.

Mimi šéf

Jeho rodiče si přinesou domů miminko, které se ale v jejich nepřítomnosti věnuje hlavně podnikání. Chudák klučina je náhle uprostřed rozsáhlého korporátní spiknutí. Tomuto rodinnému dovádění propůjčil svůj hlas Alec Baldwin, Jimmy Kimmel, Lisa Kudrow a Steve Buscemi.

Nepřítel

Foto: Bac Films

Tento tajemný a skutečný příběh v podání skvělého Daniela Auteuila vás přesvědčí, že život ve lži má vždy nešťastný konec… Napínavý příběh podle skutečné události pochází z dílny vynikajících francouzských filmařů.

Shrek a Shrek 2

Nevrlý obr Shrek se nečekaně spřátelí s legračním oslíkem a společně se pak vydají vysvobodit princeznu ze spárů ohnivého draka. Filmu oceněnému Oscarem za nejlepší animovaný snímek propůjčili svoje hlasy Mike Myers, Eddie Murphy a Cameron Diaz.

Spáči

Foto: Warner Bros.

Čtyři kluci z Hell’s Kitchen se dostanou do polepšovny, kde je zneužívá krutý vychovatel. Po letech se mu dva z nich pomstí a dostanou se za to před soud. Brad Pitt, Kevin Bacon, Robert De Niro a Minnie Driver ve hvězdném obsazení adaptace kontroverzní knihy.

Zpívej!

Optimistický koalí chlapík chce zachránit svoje divadlo. Uspořádá proto pěveckou soutěž, které se zúčastní plachá slonice, mladý opičák nebo třeba utahaná prasečí máma. Hvězdně obsazený animák s hromadou hudebních hitů.

Zlo s lidskou tváří

Příběh jednoho z nejznámějších sériových vrahů historie, Teda Bundyho. Překvapivým vypravěčem strhujícího filmu je Bundyho přítelkyně, která s ním v době vražd žila pod jednou střechou a o jeho hrůzyplné činnosti neměla ani potuchy.