10 starších filmů, které jsou nově na SkyShowtime

Foto: Riddick (Universal Pictures), Milk (Focus Features), Personal Shopper (IFC Films)

Streamovací služba SkyShowtime odstartovala v Česku v polovině února, hned několik slibovaných titulů ale nedodala. Teď se v její nabídce objevilo něco kolem čtyřiceti staronových filmů, deset z nich stojí za pozornost. Mezi nimi nechybí Milk s oscarovým Seanem Pennem, artový horor Personal Shopper, původní Riddick s Vinem Dieselem nebo Zlomené květiny Jima Jarmusche. Všechny filmy byly uvedeny pouze s českými titulky a v původním znění.

Číslo 9

Foto: Focus Features

Nejmladší člen skupiny vnímajících hadrových panenek vede v postapokalyptickém světě ostatní do boje proti strojům, které kradou duše. Postavy oblíbeného animáku z roku 2009 namluvili Elijah Wood, John C. Reilly nebo Jennifer Connelly.

Lovingovi

Mildred a Richard Lovingovi, kteří byli v roce 1958 odsouzeni k trestu odnětí svobody za porušení virginského zákona zakazujícího mezirasové sňatky, dovedli svůj boj až k Nejvyššímu soudu USA. Natočil Jeff Nichols.

Milk

V roce 1977 se aktivista a politik Harvey Milk stává prvním otevřeně homosexuálním mužem, který byl zvolen do veřejného úřadu v USA jako městský správce. Dvěma Oscary ověnčené drama Guse Van Santa.

Nitro Circus

Travis Pastrana a jeho skupina vysoce profesionálních přátel hledajících vzrušení předvádí potrhlé, extrémní a nebezpečné akční sportovní kousky. Ve filmu vystoupí také Ken Block, Channing Tatum nebo Johnny Knoxville z Jackass.

Personal Shopper

Američanka žijící v Paříži pracuje jako osobní nákupčí luxusní módy. Vzpamatovává se ze smrti svého bratra-dvojčete a snaží se navázat kontakt s jeho duchem. Artový horor s Kristen Stewart.

Riddick

Při útěku před žoldáky na okraj galaxie přistane uprchlík Richard B. Riddick na Helionu, planetě ohrožované vládcem, který chce zotročit obyvatele se svou krvelačnou armádou. Vin Diesel v dosud posledním filmu série.

Stanfordský vězeňský experiment

V roce 1971 provedl profesor Philip Zimbardo ze Stanfordovy univerzity kontroverzní psychologický experiment, v němž vysokoškolští studenti hráli role vězňů nebo dozorců, ale proces se brzy zvrhl ve zmatek a hrůzu.

The Confirmation

Klidný víkend se změní v dobrodružství, když strádající tesař a jeho 8letý syn pátrají po zlodějích, kteří jim ukradli krabici s nářadím. Pohodová komedie, ve které hraje Clive Owen.

Tlumočnice

Foto: Universal Pictures

Tlumočnice OSN z JAR po pracovní době neúmyslně vyslechne na Valném shromáždění rozhovor týkající se smrtelného tajemství, které by mohlo vést ke svržení vlády a ohrozit její život. Nicole Kidman a Sean Penn v hlavních rolích.

Zlomené květiny

Foto: Focus Features

Stárnoucí svůdce dostane tajemný anonymní dopis s informací, že má 19letého syna. Vydává se na cestu napříč zemí a pátrá po vodítkách od svých čtyř bývalých přítelkyň. Jim Jarmusch obsadil do hlavní role Billa Murrayho.