9 českých novinek, které jsou konečně na Netflixu a spol.

Foto: Sedm schodů k moci (TV Prima), Grand Prix (Falcon), Docent (Česká televize)

České tituly se na streamovacích službách těší obrovskému zájmu, nejinak tomu je u čerstvých novinek, které v nedávné době vzaly Netflix a spol. útokem. Právě Netflix získal možnost uvést ve své nabídce milovaný i nenáviděný Banger. s Adamem Mišíkem nebo neméně kontroverzní sequel Párty Hárder: Summer Massacre, výborné novinky ale přistály také na „konkurenčních“ serverech. Hned dva z nich pochází z dílny Jana Prušinovského, ve výběru nechybí ani chválené novinky z Prima+ nebo Kviff.TV.

Banger. | Netflix

Drama natočené na iPhone, ve kterém nadějný rapper jedné divoké noci všude možně shání peníze, aby mohl nahrát velký hit. Drama oceněné dvěma českými lvy natočil Adam Sedlák. Ve filmu, který rozděluje diváky již od své premiéry, hrají Adam Mišík, Marsell Bendig, Sergei Barracuda nebo Anna Fialová.

Dobré ráno, Brno (kompletní série) | iVysílání, Voyo

I přes nepřízeň techniky, lidského faktoru, přírodních i hromadných katastrof chtějí moderátoři Mirek s Radkou a jejich kolegou Cyrilem i tak všem těm, kteří to potřebují, pravidelně naživo popřát – Dobré ráno, Brno! Seriál Jana Prušinovského již kompletně online.

Docent (kompletní série) | iVysílání

Docent Stehlík na stopě chladnokrevného vraha jako vyšetřovatel s netradiční, ale o to více funkční strategií. Oblíbený režisér Jiří Strach obsadil do hlavních rolí Ivana Trojana, Ondřeje Vetchého a Terezu Ramba. Rozporuplně přijatá třídílná minisérie České televize.

Grand Prix | DaFilms | Voyo od 17. 3.

Když jednoho dne Emil v televizní soutěži vyhraje vstupenky na Velkou cenu Španělska v Barceloně, netuší, že jeho výlet za snem se brzy změní na divokou jízdu napříč Evropou. Filmová komedie režiséra Jana Prušinovského, režiséra seriálových hitů Most! a Okresní přebor.

Hranice lásky | Kviff.TV

Hana (Hana Vagnerová) začíná cítit, že její vztah s Petrem (Matyáš Řezníček) se pohybuje v příliš zajetých kolejích. Rozhodne se ho tedy osvěžit a začne s Petrem sdílet své erotické představy a tajné sny. Drama natočil Tomasz Wiński.

Párty Hárder: Summer Massacre | Netflix

Pokračování filmu Párty Hárd, ve kterém se tři mladí nadrženci rozhodnou prožít léto ve znamení alkoholu a divokého sexu. Kontroverzní komedie je skvělým pokračováním filmu Párty Hárd, který rovněž tento týden doputoval na Netflix. Natočil Martin Pohl známý jako horrorcorový rapper Řezník.

Sedm schodů k moci (kompletní série) | Prima+

Fiktivní story dvou hlavních hrdinů je volně inspirovaná českým politickým prostředím po roce 2000. Sleduje životní cestu a kariérní vzestup venkovské servírky Anny Malé krok za krokem nebo, chcete-li, schůdek po schůdku, a to až do nejvyšších politických pater a ložnice ministra Tomáše Vichra. Eva Podzimková a Jiří Vyorálek v hlavních rolích.

Spolu | Prima+

Tereza se po rozchodu s přítelem vrací domů k matce a svému autistickému bratru Michalovi. Na první pohled je jasné, že se zde od dob jejího dětství nic nezměnilo a bratr má stále ve všem přednost. Jeden z nejlepších českých filmů minulého roku, který byl na letošních Českých lvech naprosto ignorován.

Zkouška umění | Kviff.TV | DaFilms

Umělecká tvorba není soutěž, přesto se při přijímacích zkouškách na akademii musí dospět k pořadí uchazečů. Jak lze ale měřit výtvarné nadání? A jakou roli může mít v dnešním světě umění? Nový dokument z dílny Adély Komrzý a Tomáše Bojara oceněný Českým lvem.