7 výborných seriálů na Netflixu v češtině, které možná neznáte

Foto: Žít se sebou, Agent, Na tenkém ledě (vše Netflix)

Na Netflixu se čas od času objeví seriál, kterému se nedostane zasloužené pozornosti. Ve skutečnosti se to děje mnohem častěji, než byste čekali, Netflix totiž týdně uvede až desítky nových titulů. Na největší streamovací službě byste si rozhodně neměli nechat ujít Agenta se Sachou Baronem Cohenem, dánskou kriminálku Kaštánek nebo minisérii od tvůrců Malé Miss Sunshine Žít se sebou. Všech sedm níže uvedených seriálů je navíc na Netflixu s českým dabingem.

Agent

Eli Kohen, úředník přeškolený na tajného agenta, se v 60. letech 20. století vydá do Sýrie na mnohaletou nebezpečnou misi jako špión Mossadu. Sacha Baron Cohen tentokrát v dramatické roli jako Eli Kohen v thrilleru podle skutečnosti.

Kaštánek

Na místě brutální vraždy se najde figurka z kaštanů a na základě téhle stopy pak dvojice detektivů pátrá po vrahovi, který má prsty ve zmizení dcery známé političky. Dánská kvalitní kriminálka podle románu Sørena Sveistrupa.

Na tenkém ledě

Nadějná krasobruslařka žije svým snem o úspěchu na olympiádě. Nebude ale vůbec snadné najít rovnováhu mezi láskou, rodinou a křehkým duševním zdravím. Od scénáristky seriálu Mr. Mercedes, v hlavní roli oblíbená herečka Kaya Scodelario.

Nečekaný vrah

Hraný seriál o muži, který tvrdil, že byl svědkem vraždy švédského premiéra Olofa Palmeho. Co když ho ale zabil právě on? Nedoceněná retro kriminálka ze Švédska. Dobře známý Robert Gustafsson v titulní roli.

Od nuly

Umělkyně se v Itálii zamiluje do kuchaře a vydá se s ním na cestu plnou lásky, bolesti, vytrvalosti a naděje přes několik kontinentů, napříč různými kulturami. Romantické drama podle pamětí Tembi Locke, ve kterém to pořádně jiskří. Hrají Zoe Saldaña a Eugenio Mastrandrea.

Před vraždou

Američan odsouzený k trestu smrti, který rád řeší nejrůznější záhady, pomůže mladé britské novinářce vypátrat pohřešovanou kamarádku. Temné krimi se špetkou humoru, původně z BBC, kde hrají skvělí Stanley Tucci a David Tennant.

Žít se sebou

Citově vyprahlý Miles podstoupí v lázních v obchodním centru podivný rituál. Když se probudí, zjistí, že je nahrazen lepší verzí sebe sama. Paul Rudd hraje v téhle existenciální komedii dvě verze stejného muže. Minisérie, kterou natočili režiséři Malé Miss Sunshine a Ruby Sparks.