13 starších filmů, které jsou nově na Netflixu a HBO Max

Foto: Rok jedna (Columbia Pictures), Zohan: Krycí jméno kadeřník (Columbia Pictures), 50x a stále poprvé (Columbia Pictures)

Diváci streamovacích služeb sice upřednostňují horké novinky, čas od času se ale na Netflixu nebo HBO Max objeví tituly staré několik let. Jen za poslední týden to byly na zmíněných serverech filmy jako 50x a stále poprvé (HBO Max), loňská úspěšná komedie Hodně štěstí, pane Veliký (HBO Max), pokračování série Rychle a zběsile 9 (Netflix) nebo stále zábavné Zohan: Krycí jméno Kadeřník (Netflix).

50x a stále poprvé | HBO Max

Henry žije na Havaji a užívá si s krásnými turistkami. Se životem playboye končí ve chvíli, kdy se zamiluje do Lucy, která trpí ztrátou krátkodobé paměti. Aby získal její přízeň, musí bojovat o její srdce každý den znovu až do konce života.

A.I. Umělá inteligence | HBO Max

Foto: Warner Bros.

David je technologicky pokročilý prototyp robota, který byl naprogramovaný tak, aby dokázal rozdávat lásku. Když si ho adoptuje manželský pár, čeká ho nebezpečná cesta k tomu stát se skutečným chlapcem a získat zpět přízeň své lidské mámy.

Čuník | HBO Max

Letní koupání ve Španělsku zní každému teenagerovi jako sen. Pro outsiderku Sáru je ovšem ztělesněním noční můry. Mrazivý příběh o osobnostní proměně křehké oběti šikany uspokojí celistvým dějem i skvělou kamerou.

Hlavně nezávazně | Netflix

Emma a Adam si spolu začnou, ale je to čistě fyzická záležitost. Žádné lži, žárlení ani svěřování. Všechno se ale zvrtne, když se do hry vloudí city. První film Natalie Portman potom, co získala Oscara za nejlepší herečku.

Hodně štěstí, pane Veliký | HBO Max

Vdova Nancy nervózně přešlapuje u okna hotelového pokoje. Bývalá učitelka, která nikdy neměla orgasmus, se totiž rozhodla doplnit si vzdělání v oblasti sexu. Největší výzvou však pro ni bude překonání vlastních nejistot a předsudků.

Nechte ho jít | Netflix

Zemře jim syn a jeho žena se přivdá do mocné rodiny. Nový partner ji ale začne tyranizovat, a oni se proto rozhodnou zachránit svého vnuka, který v novém prostředí trpí. Napínavý western, ve kterém si Kevin Costner jako šerif v penzi zahrál po boku Diane Lane.

Otec Stu | HBO Max

Mark Wahlberg a Mel Gibson hrají hlavní role v tomto inspirativním dramatu o bývalém boxerovi, kterému nehoda zničila sny o úspěšné kariéře. Pak ale objeví své životní poslání v tom, že pomáhá ostatním najít cestu.

Rok jedna | Netflix

Nemotorný neandrtálec sní pověstné zakázané ovoce, a tak ho vyženou z vesnice. Vyrazí proto s kumpánem do světa a oba se pak zamotají do příběhů z bible. Jack Black, Michael Cera, Olivia Wilde a David Cross v komedii, kterou natočil Harold Ramis (Na Hromnice o den více).

Rozum a cit | Netflix

Foto: Columbia/Sony

Tváří v tvář chudobě, která je čeká po otcově smrti, se musí tři sestry spolehnout na velkorysost druhých. Adaptace románu od Jane Austen má na kontě Oscara a šest nominací, včetně těch za nejlepší film a herečku (E. Thompson).

Rychle a zběsile 9 | Netflix

Dominic Toretto se svojí partou musí zmařit ďábelský plán geniálního zločince, kterým je shodou okolností jeho vlastní bratr. V sázce je totiž osud celé planety. Další pokračování oblíbené filmové série, ve kterém si po boku Vina Diesela a dalších zahrál i John Cena (Peacemaker).

Traffic – Nadvláda gangů | HBO Max

Foto: USA Films

Oscary oceněný kriminální příběh o boji proti drogám, který líčí tři paralelní příběhy, jejichž protagonisté se neznají, ale jsou přitom součástí jedné „obchodní“ sítě. Hrají: Benicio Del Toro, Michael Douglas a Catherine Zeta-Jones.

Zohan: Krycí jméno Kadeřník | Netflix

Izraelský voják z protiteroristické jednotky má tajný sen stát se manhattanským kadeřníkem. A udělá cokoliv, aby se mu tenhle sen splnil. V téhle bláznivé komedii hrají Adam Sandler, John Turturro, Emmanuelle Chriqui a Rob Schneider.

Zabijákova žena & bodyguard | Netflix

Divoká bláznivá komedie, ve které se osobní strážce Michael Bryce, nájemný vrah Darius Kincaid a jeho manželka Sonia zapletou do spiknutí nevídaných rozměrů. Hvězdnému obsazení vévodí Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson, Salma Hayek a Antonio Banderas.