8 očekávaných březnových novinek v kinech

Foto: 65 (Sony Pictures), Vřískot 6 (Paramount Pictures), Shazam! Hněv bohů (Warner Bros.)

Březnová nabídka kin stále obsahuje několik výborných kousků z minulého měsíce – Velrybu s Brendanem Fraserem, Tár se skvělou Cate Blanchett nebo thriller Nezvěstnou, který se vydal po stopách úspěšného Pátrání. Mezi očekávanými březnovými novinkami pak nechybí české snímky Zatmění (od režiséra Princezny zakleté v čase) a dokument Víta Klusáka (V síti) Velké nic. Česká kina rovněž nabídnou třetího Creeda, šestý Vřískot nebo čtvrtého Johna Wicka.

Zatmění | 2. 3.

Rána. Krev. Zatmění. Trojice v sobě zaklíněných vozidel zcela zablokovala nevyužívanou komunikaci. Z aut se pomalu soukají tři muži, trochu zmatení, trochu zděšení. Ze zjevných příčin nikoho ani nenapadne k nehodě volat policii. Trochu drsnější komedie od režiséra Princezny zakleté v čase.

Creed III | 2. 3.

Poté, co Adonis Creed ovládl svět boxu, se mu daří jak v kariéře, tak v rodinném životě. Když se po dlouhém trestu ve vězení znovu objeví jeho přítel z dětství a bývalý boxerský zázrak Damian, touží dokázat, že si zaslouží svou šanci v ringu. Tentokrát už bez Rockyho, zahraniční ohlasy ale mluví o výborné podívané.

Vřískot 6 | 9. 3.

Ve snaze zapomenout na tragické události ve Woodsboro, se sestry Samantha a Tara a dvojčata Chad a Mindy přestěhují do New Yorku, aby tam začali nový život. Netrvá to ale dlouho a objeví se nový a ještě brutálnější vrah v masce Ghostface a jejich životy jsou opět v ohrožení. Série Vřískot ještě neřekla poslední slovo, navíc má v hlavní roli Jennu Ortegu.

Velké nic | 16. 3.

Byli jsme best in covid? Kdo měl plán: lidstvo, nebo virus? Filmový štáb Víta Klusáka a Mariky Pecháčkové se na jaře 2020 vydal do prázdných ulic a dva roky sledoval reakce české společnosti na pandemii covid-19 v odrazu vládních nařízení. Další dokument od tvůrců V síti.

Shazam! Hněv bohů | 16. 3.

Billy Batson a jeho nevlastní sourozenci se stále učí skloubit svůj život teenagerů s životem superhrdinů. Když však na Zemi přijde trojice pomstychtivých starověkých bohyň, Billy a jeho rodina jsou vrženi do boje o své superschopnosti, životy a osud svého světa. Pokračování odlehčené komiksovky, která rozpadající se svět DCEU už nezachrání.

65 | 16. 3.

Po nouzovém přistání na neznámé planetě pilot Mills rychle zjistí, že se nachází na Zemi… před 65 miliony let. Jelikož Mills a další přeživší, Koa mají na záchranu jediný pokus, musí se při svém epickém boji o přežití vydat napříč neznámou krajinou plnou nebezpečných prehistorických tvorů. Slibné akční sci-fi s Adamem Driverem.

John Wick: Kapitola 4 | 23. 3.

John Wick odhalí cestu, jak porazit Nejvyšší radu. Než se mu však podaří získat svobodu, musí čelit novému nepříteli, který má mocné spojence po celém světě. Bude to o to těžší, že nová spojenectví mění staré přátele v nepřátele… Téměř tříhodinové pokračování výborné akční série.

Dungeons & Dragons: Čest zlodějů | 23. 3.

Potulný zpěvák neboli bard Edgin (Chris Pine) se živí tím, že se svou partou zlodějíčků pomáhá měnit majitele vzácných artefaktů. Když se mu podaří šlohnout to, co se nikdy nemělo dostat do nesprávných rukou, spustí dominový efekt, který může otřást celým světem. Dobrých fantasy není nikdy dost.