Black Panther: Wakanda nechť žije konečně na Disney+

Foto: Disney

Po necelých třech měsících od premiéry v kinech přichází na streamovací službu Disney+ marvelovka Black Panther: Wakanda nechť žije. Poslední film ze čtvrté fáze Marvel Cinematic Universe si můžete dopřát v původním znění nebo českém dabingu, již tradičně je k dispozici formát IMAX Enhanced.

Marvel Studios po Avengers: Endgame až na pár světlých výjimek servírují jedno zklamání za druhým a kvalitativně jsou jejich snímky přinejlepším průměrné. Když už by si jeden byl zvykl, že ho prostě už superhrdinský žánr nemá příliš čím překvapit, přijde velmi dobrý film. S velkým překvapením tak mohu říci, že nový Black Panther je nejzajímavějším a dost možná i nejlepším filmem čtvrté fáze MCU. A to je vzhledem k tomu, že mě první díl tolik nenadchl a působil na mne jako průměrná marvelovka v hezkém prostředí a od dvojky jsem velká očekávání neměl, opravdu překvapení. Zvědavost, jak se tvůrci popasují s úmrtím představitele hlavního hrdiny, aby film nebyl jen jednou velkou poklonou, ale i se příběhově dál rozvíjel, vystřídalo velmi záhy čisté nadšení.

Wakanda Forever (český podtitul odmítám použít) je spektákl, kde je sice kopa akce, zdaleka nejsilnější je ale po stránce příběhu a hereckých výkonů, kde se nebojí poskytnout zajímavou mytologii okolo Namora (která je oproti komiksům mnohem zajímavější a lépe zapadá do celkového pojetí děje), ale i skutečně silné a přitom citlivé drama o ztrátě blízké osoby a hledání sama sebe. Zároveň nám snímek představuje i nové charaktery a lokace, které budou mít v budoucnu rozhodně velkou roli. A co víc – všechno to dělá výborně a nesmírně šikovně i v kontextu celého univerza, které rozšiřuje o poutavý zážitek. Podtrženo sečteno, máme před sebou překvapení roku a jednoznačně nejlepší letošní komiksový film, u kterého vám ani nebude vadit bezmála tříhodinová stopáž. (Tomáš Lesk z NaFilmu.cz)

Foto: Disney