V únoru se Čechům otevřou brány dvou velkých streamovacích služeb

Start oznamuje přímý konkurent pro Voyo, ke slovu se hlásí také SkyShowtime.

Foto: Yellowstone (Paramount), Sedm schodů k moci (Prima), Tulsa King (Paramount)

Českému divákovi se v únoru otevřou brány dalších dvou velkých streamovacích služeb, každá z nich určená pro trochu odlišené obecenstvo. Již osmého února dorazí Prima+ (přímý konkurent pro Voyo), o šest dní později pak očekávaná SkyShowtime, která bude směle konkurovat Netflixu nebo třeba HBO Max a Disney+.

Streamovací služba Prima+

Televizní skupina Prima spustí novou streamovací službu Prima+ osmého února 2023. Cílit bude na celou rodinu, přinášet má exkluzivní obsah pod hlavičkou Prima+ Originals, premiérové díly svých seriálů má uvádět až s týdenním předstihem oproti televiznímu vysílání.

Foto: iPrima

Stream Prima+ bude možné sledovat zdarma s reklamou a omezeným počtem titulů, nebo za 99 Kč měsíčně, kdy se předplatitelům otevře nabídka více jak dvou tisícovek filmů nebo seriálů. Sledovat je ovšem bude možné pouze v HD kvalitě. Za 149 Kč se zpřístupní sledování ve vysokém rozlišení (Full HD) a týdenní předpremiéry.

Foto: iPrima

Spuštění služby Prima+ doprovodí také seriálové novinky Sedm schodů k moci od publicisty Josefa Klímy, komediální seriál Bodyguardi a detektivní seriál Půlnoční zpověď. V březnu pak mají následovat Zákony vlka, o měsíc později komediální Agrometal, v květnu ještě Pod hladinou. Momentálně je natočených již 13 seriálů, dalších 28 jich Prima připravuje.

Streamovací služba SkyShowtime

Velký hráč na poli streamovacích služeb, SkyShowtime, dorazí do Česka oficiálně již 14. února tohoto roku. Služba v sobě kombinuje obsah Paramountu+ a Peacocku, můžeme se tedy těšit na pořádnou porci titulů. SkyShowtime navíc může nabídnout podstatnou část toho, co spadá pod studia Paramountu, Universalu, Miramaxu nebo Dreamworksu, v nabídce se zcela jistě objeví také něco ze CBS, NBC, MTV, Hallmarku nebo dětského Nickelodeonu. SkyShowtime navíc získala exkluzivní práva na několik titulů původně z HBO Max.

Foto: SkyShowtime

V obsahu SkyShowtime se s velkou pravděpodobností objeví seriály Halo, Yellowstone, 1883, Star Treky, The Offer (o vzniku filmu Kmotr), Tulsa King se Sylvesterem Stallonem a mnoho dalších. Diváci by neměli být ochuzeni ani o zajeté série jako New Amsterdam, Městečko Twin Peaks, Dexter nebo Panství Downton. Služba může nabídnout také populární kriminálky NCIS, Zákon a pořádek nebo CSI: Las Vegas.

V Česku bude cena SkyShowtime činit 179 Kč měsíčně, na Slovensku 5,99 EUR. Nová streamovací služba tak bude cenově výhodnější než HBO Max (199 Kč) a Netflix (nejnižší předplatné činí také 199 Kč).

České diváky určitě zajímá, jak to bude s lokalizací titulů. SkyShowtime se netají tím, že většinu již existujících dabingů bude ignorovat, namísto toho bude vytvářet vlastní. O české titulky by ale nouze být neměla, ačkoliv ze severských zemí slyšíme, že obsah je zatím dost neúplný a spousta velkých titulů a lokalizací zatím chybí.