9 skvělých novinek na víkend (nejen) z Netflixu

Foto: Čung_E (Netflix), The Last of Us (HBO Max), Mayor of Kingstown (Paramount+)

Netflix přes týden fungoval ve svém tradičním módu, do nabídky přidal celou plejádu novinek. Mezi ty nejlepší patří třeba akční sci-fi Čung_E od režiséra Vlaku do Pusanu, již čtvrtá řada izraelského hitu Fauda, premiéru měl také sitcom Zlatá devadesátá, který navazuje na oblíbený seriál z přelomu milénia. Na HBO Max pochopitelně odstartovala ostře sledovaná série The Last of Us, mezi novinkami se objevila nová řada Nebe s.r.o, HBO Max se ale z nějakého důvodu rozhodlo premiérový díl smazat a znovu ho vydat až příští týden. Skvělé tituly doputovaly také na Paramount+ (v Česku zatím není) nebo Prime Video a Apple TV+.

Alchymie duše – 2. část

Mocná čarodějka v těle slepé ženy narazí na muže z vlivné rodiny, který chce, aby mu pomohla změnit jeho osud. Romantická fantasy podle temného příběhu sester Hongových. (Netflix, 21. ledna)

Čung_E

Specialistka na umělou inteligenci v blízké postapokalyptické budoucnosti naklonuje mozek vlastní matky, která bývala elitní vojačka, aby tím ukončila občanskou válku. Strhující akční sci-fi od režiséra seriálu Peklo a hororu Vlak do Pusanu. (Netflix)

Džundži Itó: Japonské děsy – 1. řada

Výběr bizarních a děsivých příběhů od mistra hororové mangy Džundžiho Itóa, při kterých vám půjde mráz po zádech. Uvedeno bylo naráz dvanáct dílů, každý z nich má něco kolem pětadvaceti minut. (Netflix)

Fauda – 4. řada

Foto: Netflix

Doron s bývalou jednotkou vyrazí na misi do zahraničí. Noví nepřátelé se totiž chtějí pomstít za staré křivdy, a zaútočí proto na samotné srdce Šabaku. Další pokračování úspěšného izraelského seriálu. (Netflix)

Legenda jménem Vox Machina – 2. řada

Udeřilo Chromové konkláve! Dračí zlo rozprostírá svůj stín po celém Tal’Dorei. Dokáže je Vox Machina zastavit, než pohltí celý svět? Pokračování dospěláckého animáku plného krve a vulgarismů. (Prime Video)

The Last of Us – 1. řada

Když globální pandemie zničí civilizaci, přeživší Joel se ujme čtrnáctileté dívky, která může být poslední nadějí lidstva. Seriálová adaptace stejnojmenné videohry s celou řadou ocenění. (HBO Max)

Truth Be Told – 3. řada

Nahlédněte do světa podcastů o skutečných zločinech. V hlavní roli tohoto dramatického seriálu uvidíte Octavii Spencer, která jako podcasterka riskuje vše, včetně svého života, aby odhalila pravdu a dosáhla spravedlnosti. (Apple TV+)

Zlatá devadesátá – 1. řada

Když se Leia rozhodne strávit letní prázdniny ve Wisconsinu, její prarodiče Kitty a Red Formanovi ubytují ve sklepě další generaci teenagerů. Pokračování sitcomu Zlatá sedmdesátá, který se vysílal na přelomu milénia. (Netflix)

Bonus: Mayor of Kingstown – 2. řada

Příběh se odehrává v malém michiganském městečku, kde jediným průmyslovým odvětvím jsou federální, státní a soukromé věznice. Drsná podívaná od Taylora Sheridana s výborným Jeremym Rennerem v hlavní roli. (Paramount+)