7 úžasných seriálů, které vám dokonale zkrátí čekání na The Last of Us

Foto: Sweet Tooth: Chlapec s parožím (Netflix), The Last of Us (HBO Max), Alice in Borderland (Netflix)

Seriál The Last of Us byl uveden ve vší parádě. Služba HBO Max byla na pokraji zhroucení díky návalu diváků, recenze už teď mluví jako o nejlepším seriálu roku. Čekání na další epizody (dohromady jich bude devět) tak bude zatraceně dlouhé. Naštěstí existuje hned několik dalších podobných titulů, které vás přes týden dokáží příjemně překvapit. Do výběru jsme zařadili opravdu skvělou Alici in Borderland (Netflix), Pozůstalé od scénáristy Ztracených (HBO Max) nebo třeba postapokalyptické See s Jasonem Momoou (Apple TV+).

All of Us Are Dead – Netflix

Na střední škole se začne šířit nebezpečný vir a studenti se musí probojovat ven, aby se nenakazili a nestali se z nich zombíci. Strhující hororový thriller podle oblíbeného stejnojmenného webtoonu, ve kterém se moci chopí nemrtví. Jihokorejská řezničina, u které můžete úplně vypnout.

Alice in Borderland – Netflix

Mladík posedlý videohrami a jeho dva kamarádi se ocitnou v alternativní verzi Tokia, kde se musí účastnit krutých her, aby přežili. Krvavá postapokalyptická jízda, ve které nikdy nevíte, co přijde za pár okamžiků. Ještě lepší druhá série. Povinnost pro fanoušky Hry na olihně nebo třeba The Last of Us.

Pozůstalí – HBO Max

Foto: HBO

Když dvě procenta lidské populace náhle záhadně zmizí, svět se usilovně snaží pochopit, co se vlastně stalo – mohlo by se jednat o biblické Nanebevzetí, nebo také ne. Seriál Pozůstalí sleduje malé město tři roky po onom osudném dni. Od milovaného i nenáviděného scénáristy Damona Lindelofa.

See – Apple TV+

V daleké budoucnosti lidstvo ztratilo zrak. Jason Momoa hraje hlavní roli otce dvojčat narozených s bájnou schopností vidět, který musí ochránit svůj kmen před ohroženou královnou. Seriál přivedli k životu Steven Knight a Francis Lawrence, loni měla premiéru již třetí řada.

Stanice 11 – HBO Max

Postapokalyptická sága, odehrávající se v několika časových rovinách, sleduje přeživší ničivé pandemie, kteří musí znovu vybudovat svou kulturu, společnost a identitu. Tváří v tvář hrozbám nového světa se upínají k tomu nejlepšímu, co ztratili… Artovka s návalem emocí, která funguje skvěle jako předkrm pro The Last of Us.

Sweet Tooth: Chlapec s parožím – Netflix

Roztomilý kluk, co je napůl člověk a napůl jelen, se s mrzutým chlápkem, který ho vzal pod křídla, vydává hledat nový začátek v nebezpečném postapokalyptickém světě. Postapokalyptická pohádka podle komiksu od Jeffa Lemirea. Některé scény jako by opravdu patřily do světa The Last of Us.

Živí mrtví – HBO Max, Disney+

Foto: AMC

Seriál zachycuje strhující lidské drama, které rozpoutala zombie apokalypsa. Točí se kolem skupinky přeživších pod vedením Ricka Grimese, kteří cestují napříč americkou Georgií ve snaze najít nový bezpečný domov. Zombie stálice, kterou buď milujete nebo nenávidíte. Je tu už 11 řad, seriál se dočkal několik spin-offů.