16 novinek, které uvede Netflix na přelomu ledna a února

Originály z produkce Netflixu a několik vypůjčených titulů.

Foto: Vlk viking (Netflix), Nechte ho jít (Focus Features), Zabijákova žena & bodyguard (Lionsgate)

Netflix v tomto týdnu uvede hned několik nenápadných novinek, některé z nich zasluhují ale pozornost. Premiéru na této službě bude mít vysoce hodnocená série Cunk on Earth (původně z BBC) od tvůrců Black Mirror, dorazí dokument Pamela: Příběh lásky (pochopitelně o Pamele Anderson), očekávání vzbuzuje norský thriller Vlk viking. Netflix na přelomu ledna a února uvede spoustu licenčních filmů – dojemné Nechte ho jít, Holka na hlídání s mladými Avengery nebo akční komedii Zabijákova žena a bodyguard. Titulů ale nakonec může být podstatně více.

Cunk on Earth – 1. řada

Vtipný fiktivní dokument o historii naší civilizace, ve kterém vám Philomena Cunk ukáže, jestli lidstvo za dlouhá staletí udělalo nějaký pokrok. Pořad od tvůrců Black Mirror, ve kterém vás trochu zmatená novinářka Diane Morgan vezme na cestu kolem světa. (31. ledna)

Kodaňský kovboj: Noční povídání s Nicolasem Windingem Refnem

Tvůrce seriálu Nicolas Winding Refn a jeho tým prozradí, jak přišla na svět temná pohádková verze kodaňského podsvětí i hlavní hrdinka, kterou jenom tak něco nerozhodí. (31. ledna)

Město na ostří nože

Mladík a jeho kamarádi z New Orleans nemají po drtivém hurikánu Katrina moc na výběr, jak se o sebe postarat, a dají se proto na dráhu zločinu. Natočil americký rapper RZA. (31. ledna)

Nechte ho jít

Zemře jim syn a jeho žena se přivdá do mocné rodiny. Nový partner ji ale začne tyranizovat, a oni se proto rozhodnou zachránit svého vnuka, který v novém prostředí trpí. Kevin Costner a Diane Lane v hlavních rolích. (31. ledna)

Pamela: Příběh lásky

Pamela Anderson vypráví o svojí cestě ke slávě, vrtkavých vztazích i známém skandálu s erotickou nahrávkou. A na přetřes přijdou i její soukromá videa a deníky. Osobní portrét, který dává nahlédnout do života popkulturní ikony. (31. ledna)

Detektiv Conan: Pachatel Hanzawa – 1. řada

Záhadný podezřelý muž plánuje vraždu, a přestěhuje se proto do města Beika prolezlého zločinem. Parodický spin-off Detektiva Conana. (1. února)

Guntherovy miliony – 1. řada

Pes, který má vlastní svěřenecký fond? To ještě nic není! Guntherův výstřední opatrovník si totiž taky žije na vysoké noze a ještě se obklopí dost podivnou sestavou. Dokumentární minisérie. (1. února)

Holka na hlídání

Foto: Metro-Goldwyn-Mayer

Annie začne pracovat jako holka na hlídání a netuší, že ji čeká křest ohněm. Má se totiž starat o Grayera, synáčka „paní X“, kterou zná celá manhattanská smetánka. Scarlett Johansson a Chris Evans v komedii.

(1. února)

Zabijákova žena a bodyguard

Divoká bláznivá komedie, ve které se osobní strážce Michael Bryce, nájemný vrah Darius Kincaid a jeho manželka Sonia zapletou do spiknutí nevídaných rozměrů. Pokračování akční komedie. (1. února)

Freeridge – 1. řada

Z podivné staré krabice se vyvalí spousta smůly i dalších neštěstí a čtveřici teenagerů to úplně změní život. Začnou proto hledat způsob, jak zvrátit letitou kletbu. Spin-off seriálu Drsná čtvrť. (2. února)

Make My Day – 1. řada

Na chladné planetě plné ledu a sněhu se z temného podzemí náhle objevily záhadné bytosti a začaly útočit na obyvatele. Dokáže lidstvo přežít hrůzu číhající za obzorem? Japonský animovaný seriál. (2. února)

Dívka a moře

Houževnatá mladá Australanka si jde odhodlaně za svým snem a musí překonat velký strach, aby jako nejmladší člověk na světě sama obeplula celou zeměkouli. Inspirativní drama podle skutečnosti. (3. února)

Infiesto

V chaotické době pandemie pátrají dva detektivové po únoscích mladé ženy a odhalí přitom, že celý případ je součástí ďábelského plánu. O děsivém případu ze Španělska. (3. února)

Stromboli

Trápí ji vzpomínky na nevydařené manželství i hádku s dcerou, a tak radši odjede na dovolenou. Ta se jí ale vymkne z rukou a ona skončí na přísném terapeutickém pobytu. Adaptace románu. (3. února)

Třída – 1. řada

Tři studenti z chudé čtvrti nastoupí na exkluzivní střední školu pro elitu indického Dillí. Temná tajemství a podivné zvěsti tam ale skončí vraždou. Strhující dramatický seriál podle úspěšného pořadu Elita. (3. února)

Vlk viking

Dívka se po přestěhování do nového města stane svědkyní bizarní vraždy na večírku, kterého se zúčastní. Navíc začne mít podivné vize a nezvyklé touhy. Napínavý thriller z Norska. (3. února)