10 nejstahovanějších seriálů v roce 2022

Foto: Rod draka (HBO Max), Andor (Disney+), Halo (Paramount+)

Seriály z Disney+ v hojném počtu mezi nejstahovanějšími tituly roku, první příčku ovšem ovládl prequel Hry o trůny – Rod draka z produkce HBO, druhé místo patří konkurenčním Prstenům moci od Amazonu, třetí jsou komiksoví The Boys (Banda) téhož streamu. V žebříčku, který vydal server TorrentFreak, se objevila také videoherní adaptace Halo (Paramount+), která se do Česka oficiální cestou ještě nedostala.

TorrentFreak je internetový server, který informuje o novinkách ze světa copyrightu, ochraně osobních údajů a o všem, co souvisí se sdílením souborů. Data čerpá z veřejně dostupných informací a jeho statistiky slouží pouze k informačním a vzdělávacím účelům.

10. Andor (Disney+)

V nebezpečných časech se Cassian Andor vydává na cestu, která z něj udělá hrdinu Povstání. Dvanáctidílný seriál ze světa Star Wars, který se odehrává před filmem Rogue One, a vrací do děje téže postavy.

9. She-Hulk: Neuvěřitelná právnička (Disney+)

V seriálu od Marvel Studios musí Jennifer Waltersová – advokátka zaměřující se na právní případy spojené se superlidmi – žít komplikovaným životem single ženy po třicítce, která je náhodou také zelená, dvoumetrová a supersilná obryně.

8. Stranger Things (Netflix)

Těsně před jarními prázdninami se do Hawkinsu vrací temnota. Čeká nás nová porce hrůz, děsivých vzpomínek a taky úplně nové nebezpečí, ze kterého tuhne krev v žilách. Třináctihodinová nálož v devíti epizodách čtvrté řady.

7. Boba Fett: Zákon podsvětí (Disney+)

Boba Fett, který už není nájemným lovcem, objevuje na Tatooinu své nové já po boku Fennec Shand. Do role se vrátit Temuera Morrison, který se objevil již v Epizodě II.

6. Obi-Wan Kenobi (Disney+)

Za nadvlády Galaktického impéria se bývalý mistr Jedi Obi-Wan Kenobi vydává na klíčovou misi. Kenobi se musí utkat s bývalými spojenci, ze kterých se stali protivníci, a čelit zlovolnému Impériu.

5. Halo (Paramount+)

V seriálu, který popisuje epický konflikt mezi lidstvem a mimozemskou hrozbou známou jako Covenant ve 26. století, se prolínají hluboce prokreslené osobní příběhy s akcí, dobrodružstvím a bohatě vymyšlenou vizí budoucnosti.

4. Moon Knight (Disney+)

Steven Grant, bojácný prodavač v obchodě s muzejními suvenýry, trpí výpadky paměti, náměsíčností a vzpomínkami na jiný, cizí život. Steven postupem času zjistí, že trpí mnohočetnou poruchou osobnosti a že sdílí tělo s ostříleným žoldákem Marcem Spectorem.

3. Banda (Prime Video)

Ve světě, kde mají superhrdinové ve zvyku zneužívat svou slávu k vlastnímu prospěchu, se objevuje parta samozvanců známá jako Banda. Ta se snaží zkorumpované hrdiny odhalit, což se jim daří díky vytrvalosti a ochotě nehrát podle pravidel.

2. Pán prstenů: Prsteny moci (Prime Video)

Začínáme dobou relativního míru a sledujeme společenství postav, které čelí znovuobjevení zla ve Středozemi. Od nejtemnějších hlubin Mlžných hor až po nejzazší kouty mapy, stvoří tato království a postavy dědictví, která přežívají ještě dlouho po jejich odchodu.

1. Rod draka (HBO Max)

V prequelové sérii je dynastie Targaryenů na absolutním vrcholu své moci a pod svou nadvládou má více než 15 draků. Jejich pomalý pád začíná téměř 193 let před událostmi Hry o trůny, když král Viserys Targaryen poruší staletou tradici a jmenuje svou dceru Rhaenyru dědičkou Železného trůnu.