Oppenheimer: Atomová bomba Christophera Nolana ve strhujícím traileru

Foto: Universal Pictures

Cillian Murphy se připravuje na zkázu v životopisném dramatu Christophera Nolana z druhé světové války.

Oppenheimer dokumentuje život oceněného fyzika J. Roberta Oppenheimera, který se zasloužil o vynález atomové bomby. Oppenheimer byl jedním z hlavních autorů projektu Manhattan, vládního výzkumu zaměřeného na vytvoření jaderných zbraní, který probíhal v letech 1942-1946 a byl ředitelem laboratoře v Los Alamos, kde se bomby fyzicky sestavovaly.

V roli Oppenheimera se představí Cillian Murphy, který tak poprvé získal hlavní roli v některém z Nolanových filmů. Murphy je stálicí mnoha jeho filmů, dříve hrál ve snímcích Počátek, trilogii Temný rytíř a Dunkerk.

Vždycky přijmu nabídku od Nolana, ať už je role jakákoli,“ řekl Murphy dříve deníku The Guardian. „Nolan mi prostě zavolá a okamžitě jdu do toho.

Oppenheimer je prvním Nolanovým filmem od snímku Memento z roku 2000, za kterým nestojí filmové studio Warner Bros. Po roztržce mezi Nolanem a studiem v rámci Teneta, se režisér rozhodl zcela odříznout veškeré vazby se studiem a podepsat exkluzivní smlouvu s konkurenčním studiem Universal Pictures.

Ve hvězdně nabitém filmu Christophera Nolana se nadále představí Emily Blunt, Matt Damon, Robert Downey Jr., Florence Pugh, Rami Malek, Josh Hartnett, Kenneth Branagh a mnoho dalších.

Oppenheimer má premiéru 20. července 2023.

Foto: Universal Pictures