Jak šel čas s Kocourem v botách

Foto: DreamWorks

Jak jistě víte, Kocour v botách je velmi významnou postavou nejen ve filmech se Shrekem, ale zároveň i ve svých vlastních projektech. Již ve čtvrtek se dočkáme pokračování tohoto obutého hrdiny, a proto bychom si měli připomenout, kde všude jsme ho mohli možnost spatřit.

Shrek 2 (2004)

Kocour v botách se poprvé objevil právě ve druhém Shrekovi a hned se stal oblíbenou postavou fanoušků. A to nejen kvůli jeho roztomilému kočičímu pohledu. Jeho popularita měla také do činění s tím, že ho nadaboval herec Antonio Banderas. Od té chvíle byl tento herec spojován s touto postavou až na pár výjimek.

Shrek a SuperStar (2004)

Foto: DreamWorks

V této veselé parodii si zazpívají všechny postavy ze Shreka. V pěveckém souboji proti sobě soutěží Fiona, Kocour v botách, Oslík a zbytek Dalekého království. Konkrétně Kocour v botách si zde zazpíval píseň These Boots Are Made for Walking.

Shrek Třetí (2007)

Ve třetím Shrekovi si Kocour v botách vymění tělo s Oslíkem. Vedle Shreka, který šílí ohledně panování je to velmi zajímavá zápletka, kterou si užil kdejaký fanoušek. Zvlášť, když napětí mezi Kocourem a Oslíkem se vždy dá krájet.

Shrekovy Vánoce (2007)

Foto: DreamWorks

Tento půlhodinový animovaný televizní speciál představuje postavy ze Shreka, které si sváteční tradice představují po svém. Speciál se odehrává v době, kdy jsou děti Shreka a Fiony ještě kojenci. Oslík přesvědčí Shreka, aby princezně Fioně řekl, že má očekávat zvláštní vánoční překvapení.

Shrek: Zvonec a konec (2010)

Foto: DreamWorks

Kdo si nepamatuje tlustého Kocoura v botách, jako by nežil. Čtvrté pokračování Shreka přineslo Shrekovo přání a s ním i spousta problémů. Jedním z nich bylo to, že Kocour v botách malinko nakynul. Jeho roztomilý kočičí pohled mu ale stále zůstal a dokázal ho používat jako svoji zbraň.

Shrek a hrůza (2010)

Shrek se naladí na halloweenskou atmosféru a vyzve své pohádkové přátele, aby do soutěže vymysleli strašidelné příběhy. Parta se však dozví, že než bude určen vítěz, budou muset strávit noc ve strašidelném zámku lorda Farquaada.

Oslíkovy Vánoce (2010)

Tento krátký animovaný film se odehrává ve Šťastném jablku, přátelské verzi Jedovatého jablka. Oslík navrhne, aby všichni zpívali vánoční koledy. Kocour v botách zpívá Feliz Navidad v novém podání s názvem Bleší Navidad. Ve finále všichni zpívají Jingle Bell Rock, přezdívaný jako Pohádkový rock.

Shrek: Thriller Night (2011)

Foto: DreamWorks

Krátký osmiminutový film, který představuje příběh, kde se Shrek na Halloweena nudí a chce si dát něco strašidelného. Síla thrilleru mu dá víc, než si přál. První projekt, kde původní herci nedabovali svoje postavy, včetně Antonia Banderase. Kocoura v botách tentokrát daboval André Sogliuzzo.

Videohry s Kocourem v botách (2004 – 2011)

Foto: THQ

Od roku 2004, kdy se Kocour v botách objevil v pokračování Shreka (Shrek 2), se připojil k postavám, které se objevily i ve hrách – Shrek 2 (2004), Shrek 2: Beg for Mercy (2004), Shrek the Third (2007), Shrek Super Slam (2005), Shrek Smash n‘ Crash Racing (2006), Shrek: Dragon’s Tale (2006), Shrek n‘ Roll (2007), Shrek the Third: Arthur’s School Day Adventure (2007), Shrek the Third: The Search for Arthur (2007), Shrek’s Carnival Craze (2008), Shrek Kart (2009), Shrek Forever After (2010), Fruit Ninja: Puss in Boots (2011) a Puss in Boots (2011).

Kocour v botách (2011)

Kocour psanec, jeho kamarád z dětství a svůdná zlodějka se vydávají hledat bájné vejce  Zlaté husy, aby očistili jeho jméno, obnovili ztracenou čest a získali zpět důvěru matky a města. Tohle byl první projekt pro Kocoura v botách, který neměl Shrekovo působiště.

Kocour v botách: Tři ďáblíci (2012)

Foto: DreamWorks

Krátký film vypráví příběh Kocoura v botách, který se vydává na misi, jejímž cílem je získat zpět ukradený rubín princezny od známého francouzského zloděje Zaklínače. Kocour, kterého neochotně doprovázejí tři roztomilá koťátka zvaná Tři ďáblové, je musí zkrotit dřív, než ohrozí misi.

Kocour v botách (2014 – 2016)

Foto: DreamWorksTV

V těchto krátkých webových epizodách ve stylu vlogu poskytuje švihácký kočičí hrdina Kocour v botách každodenní rady svým zástupům fanoušků. Celkově měl tento projekt 44 epizod. Nejdříve Kocoura v botách opět daboval André Sogliuzzo a od roku 2015 to převzal dabér Christian Lanz.

Dobrodružství Kocoura v botách (2015 – 2018)

Seriál od DreamWorks a Netflixu se odehrává před událostmi filmu Kocour v botách (2011) a Kocour v botách v něm bojuje proti nekonečné legii útočníků. Chce tak ochránit dříve skrytou vesnici San Lorenzo poté, co svými činy neúmyslně zlomil kouzlo, které chránilo její legendární mystický poklad před okolním světem. Následně musí najít způsob, jak obnovit ochranné kouzlo, které město opět zahalí. Seriál měl celkem šest řad (77 epizod) a Kocoura v botách daboval dabér Eric Bauza.

Kocour v knize: Uvězněn v epickém příběhu (2017)

Foto: DreamWorks, Netflix

Při boji s nindža piráty narazí Kocour na pohádkovou knihu. Když ji otevře, začíná dobrodružství, při němž si divák musí vybrat každý výsledek a nakonec Kocoura z knihy vysvobodit. V tomto projektu opět daboval Kocoura v botách dabér Eric Bauza.

Kocour v botách: Poslední přání (2022)

V novém filmu Kocour v botách zjišťuje, že jeho vášeň pro dobrodružství si vybrala svou daň: propálil osm ze svých devíti životů. Kocour se vydává na epickou cestu, aby našel bájné Poslední přání a obnovil svých devět životů. Diváky určitě potěší, že se vrací nejen tento hrdina, ale i Antonio Banderas a Salma Hayek (Čiči tlapička). Nejnovější dobrodružství našeho obutého hrdiny uvidíme v kinech již ve čtvrtek, 22. prosince.