Barbie: Margot Robbie se představila jako proslulá panenka

Foto: Warner Bros.

Před několika měsíci Margot Robbie a Ryan Gosling natáčeli externí záběry pro film Barbie v ulicích Floridy. Nyní společnost Warner Bros. Entertainment zveřejnila první teaser pro očekávaný snímek.

Samotný teaser toho moc neprozrazuje, většinou ukazuje Margot Robbie, jak stojí na pláži oblečená v populárním oblečení Barbie, konkrétně v černobílých pruhovaných plavkách a s culíkem z padesátých let, který se nacházel na původní panenkách. Upoutávka, kterou doprovází píseň Richarda Strausse Also sprach Zarathustra, jenž diváci pravděpodobně znají z filmu 2001: Vesmírná odysea, končí živěji, a to krátkými klipy, které ukazují hvězdné obsazení filmu.

Barbie napsala režisérka Greta Gerwig spolu s Noahem Baumbachem. Gerwig i Baumbach jsou známí tím, že zobrazují některé drsné životní skutečnosti – často však s humorem, takže jejich pojetí světoznámé postavy je o to zajímavější. Will Ferrell, který hraje generálního ředitele společnosti Mattel (která panenku Barbie vytvořila), v jednom z rozhovorů naznačil, že film bude satirou na patriarchát a zároveň kritikou společenských standardů a standardů krásy kladených na ženy.

V hvězdném obsazení Barbie se dále objeví Simu Liu, America Ferrera, Ariana Greenblatt, Ncuti Gatwa, Michael Cera, Emma Mackey, Kate McKinnon a Emerald Fennell.

Barbie má českou premiéru v kinech 20. července 2023.

Foto: Warner Bros.