10 novinek na Disney+ a HBO Max, o kterých možná nevíte

Foto: Kontra (Constantin Film), Napojení (Disney), Jeho temné esence (HBO Max)

Na HBO Max měla premiéru nová řada fantasy seriálu Jeho temné esence, na stejnou službu pak dorazil kultovní Hříšný tanec s Patrickem Swayzem, potěšilo také uvedení Benedetty, posledního snímku legendárního režiséra Paula Vorheovena (RoboCop, Total Recall). Konkurenční Disney+ vsadilo na vzpomínkové dokumenty The ’80s Greatest a Dekáda, kterou jsme zažili, velmi zvědaví jsme i na seriálový sci-fi horor Napojení z jihokorejské produkce.

Benedetta

Schopnost konat zázraky vynese charismatické Benedettě koncem 17. století výsadní postavení v toskánském klášteře. Když její slabost pro mladou Bartolomeu přeroste v nespoutanou vášeň, začíná hra plná intrik sahající do vyšších pater italské církve… Film legendárního Paula Verhoevena. (HBO Max)

Dekáda, kterou jsme zažili – 1. řada

Prostřednictvím rozhovorů s hvězdnými očitými svědky, politiky a slavnými osobnostmi vyprávíme příběh deseti bouřlivých let, které změnily svět. Britský dokumentární seriál. (Disney+)

Děti z podzemí – 1. řada

Skutečný příběh charismatické ochránkyně Faye Yagerové, která vybudovala rozsáhlou tajnou síť, díky níž ukryla stovky matek a dětí a zachránila je před údajným zneužíváním ze strany manželů a otců, protože to nedokázal nefunkční soudní systém. (Disney+)

Hříšný tanec

Léto roku 1963. Sedmnáctiletá Frances měla v plánu strávit klidné prázdniny v hotelovém resortu s rodiči. Baby ale nechce sedět v koutě a namísto toho se uvelebí ve žhavé náruči zdejšího tanečního instruktora Johnnyho. (HBO Max)

Jediná šance – 1. řada

Seriál vypráví příběh Candely, mladé ženy, která pracuje v logistické firmě a jde za svým snem stát se zpěvačkou. Život se jí změní, když ji významný manažer nahrávací společnosti Fede Ariza uslyší zpívat v baru. (Disney+)

Jeho temné esence – 3. řada

Seriál sleduje Lyru, zdánlivě obyčejnou, ale odvážnou dívku z jiného světa. Lyra při pátrání po zmizelém kamarádovi odhalí zlověstné spiknutí, jehož součástí jsou únosy dětí, a ze všech sil se snaží porozumět záhadnému jevu zvanému Prach. (HBO Max)

Kontra

Profesoru Pohlovi hrozí vyhazov poté, co na přednášce urazí studentku práv Naimu Hamidovou. Když se usvědčující video rozšíří po internetu, Richard dostane další šanci a pomůže Naimě s přípravami na celostátní debatní soutěž. (HBO Max)

Napojení – 1. řada

Dongsu vede osamělý život a volný čas tráví nahráváním hudby na internet. V jeho životě nastane zvrat, když ho unese lovec orgánů a ukradne mu jedno oko. Dongsu pak zjistí, že sdílí zrak s tím, kdo jeho oko dostal. Díky tomuto propojení se dozvídá, že tou osobou je známý sériový vrah, kterého začne pronásledovat, aby získal své oko zpět. (Disney+)

The ’80s Greatest – 1. řada

Foto: National Geographic

Projdeme největší okamžiky americké dekadence, kdy všechno rostlo? Od ramenních vycpávek až po bankovní účty. Obrovská touha vedla k obrovskému zisku. A exploze luxusních značek a neomezených úvěrů způsobila, že se utrácelo, jako by nebylo zítra. (Disney+)

Žít je fajn

Polovina 90. let minulého století. Fouad je jediným zaměstnancem pošty v městečku na severu Maroka. Náhle ho postihne neurologické onemocnění, které změní jeho život. Pro Fouada, jeho ženu a děti začíná nový příběh. (HBO Max)