Avatar: The Way of Water: Návrat na Pandoru v plnohodnotné upoutávce

Foto: 20th Century Fox

Po třinácti letech odkladů, vývoje nových technologií a příslibu čtyř pokračování se v polovině prosince konečně znovu rozjede obrovská franšíza, kterou odstartoval film Avatar. To znamená, že se filmová společnost rozhodla podělit se s námi o plnohodnotný trailer k velmi očekávánému pokračování.

Stejně jako první film, i Avatar: The Way of Water nabídne našim očím něco nového, co nás nadchne a potěší. Snímek se zároveň může těšit stopáží, která přesahuje tři hodiny. Tentokrát je však série ještě ambicióznější, protože nás zavede do podmořského světa.

Za režií filmu stojí opět James Cameron. Ten je také autorem scénáře, který vznikl na základě příběhu od něj samotného, Amandy Silver, Ricka Jaffyho, Joshe Friedmana a Shanea Salerna. Pokračování je prvním ze čtyř filmů, které mají svá data premiéry stanovená až do roku 2028. První díl filmové série je nejvýdělečnějším filmem všech dob a zdá se, že pokračování mu bude v patách.

V hereckém ansámblu filmu Avatar: The Way of Water se vracejí hlavní představitelé Sam Worthington jako Jake Sully a Zoe Saldaña jako Neytiri, dále Sigourney Weaver, Kate Winslet, Stephen Lang, Michelle Yeoh, Giovanni Ribisi, Edie Falco, CCH Pounder a Oona Chaplin.

Snímek má v kinech premiéru 15. prosince tohoto roku.

Foto: Falcon