7 očekávaných listopadových novinek v kinech

Foto: Menu (Searchlight Pictures), Black Panther: Wakanda nechť žije (Marvel), Princezna zakletá v čase 2 (Bohemia MP)

Kina rozhodně nezažívají nejlepší období. Napravit situaci se pokusí v listopadu marvelovka Black Panther: Wakanda nechť žije, za pozornost bude stát i trojice českých snímků – drama Oběť od režiséra Michala Blaška (Případy 1. oddělení), komediální roadmovie Grand Prix Jana Prušinovského, ve které se parta okolo Štěpána Kozuba vydá na závody F1 a pokračování pohádky Princezna zakletá v čase 2. Premiéru bude mít rovněž novinka Stevena Spielberga, dánská kriminálka nebo hororové Menu Ralpha Fiennese.

Black Panther: Wakanda nechť žije

Zápletka druhého Black Panthera se má opírat o vzdor Wakanďanů, jež se snaží ochránit svou zemi, kulturu a bohatství před jinými silami. Těmi jsou i Atlanťané, kteří se v MCU představí poprvé. Mezi ně patří i Namor, jehož sílu nám krátce představuje první trailer. V něm se na okamžik objeví i Riri Williams, respektive budoucí Ironheart. (od 10. listopadu)

Oběť

Irina, svobodná matka z Ukrajiny, žije se svým synem v malém městě v Česku. Jednoho dne chlapce brutálně napadnou a zmlátí. Celé město se pak solidárně a s účastí postaví na Irininu stranu a jednohlasně a hlasitě odsoudí romské pachatele, kteří jsou údajně za útok zodpovědní. (od 10. listopadu)

Svatý pavouk

V noci řádí v Mašhadu sériový vrah, který láká oběti do své sítě. Zabíjí ženy, prostitutky. Zatímco policie zločiny ignoruje, Rahim, novinářka z Teheránu, bloudí temnými čtvrtěmi svatého města a hledá pravdu. Svatý pavouk je natočen podle skutečné události, přičemž název filmu odkazuje na přezdívku sériového vraha. (od 10. listopadu)

Princezna zakletá v čase 2

Mladá alchymistka Amélie získává zakázanou kouzelnou moc: dokáže částečně ovlivňovat tok času. Zneužívání nových schopností ji však rozštěpí v čase a Amélie ze současnosti se tak setkává s Amélií z minulosti, která ji od té chvíle provází na každém kroku. Pokračování pohádkového hitu. (od 17. listopadu)

Menu

Mladý pár cestuje na odlehlý ostrov, aby se najedl v luxusní restauraci, kde šéfkuchař (Ralph Fiennes) připravil bohaté menu. Během večeře začíná houstnout atmosféra, jak dochází k odhalování tajemství jednotlivých hostů a šéfkuchař Slowik servíruje jeden nečekaný chod za druhým. (od 17. listopadu)

Grand Prix

Když jednoho dne Emil v televizní soutěži vyhraje vstupenky na Velkou cenu Španělska v Barceloně, netuší, že jeho výlet za snem se brzy změní na divokou jízdu napříč Evropou. Filmová komedie režiséra Jana Prušinovského (Most!, Okresní přebor). (od 17. listopadu)

Fabelmanovi

Nejnovější projekt Stevena Spielberga je částečně autobiografický snímek o jeho dětství a dospívání, vyprávěný optikou mladého začínajícího filmaře. Drama o dospívání sleduje Sammyho Fabelmana, který vyrůstá v poválečné Arizoně, kde zkoumá a poznává, jakou moc mají filmy. (od 24. listopadu)