10 opravdu očekávaných titulů od Netflixu ve zbytku roku

Foto: Zaklínač: Pokrevní pouto, 1899, Trol (vše Netflix)

Netflix v tomto roce již uvedl slušnou plejádu hitů (od Stranger Things 4, Dahmera až po The Gray Man), ještě ale zdaleka neřekl poslední slovo. Ve zbytku listopadu a vlastně celého roku 2022 ještě uvede seriálovou novinku od tvůrců Dark – hororové drama 1899, druhou řadu jihokorejské Alice in Borderland, pokračovat rovněž bude nedoceněná komediální lahůdka Smrt nás spojí. Na svou premiéru ještě čeká i filmová detektivka s hvězdným obsazením Na nože: Glass Onion, norský Trol ve stylu hollywoodských trháků nebo komornější podívaná Bílý šum s Adamem Driverem v titulní roli.

1899 – 1. řada

Loď s imigranty, která v roce 1899 míří do New Yorku, změní ze záhadných důvodů kurz a zmatení cestující musí řešit velmi neobvyklou záhadu. Německé drama s nádechem hororu, za kterým stojí autoři seriálového hitu Dark. (17. prosince)

Alice in Borderland – 2. řada

Mladík posedlý videohrami a jeho dva kamarádi se ocitnou v alternativní verzi Tokia, kde se musí účastnit krutých her, aby přežili. Vítěz cen Asian Academy Creative Awards za nejlepší režii, kameru a vizuální nebo speciální efekty. (22. prosince)

Bílý šum

Veselý i děsivý, lyrický i absurdní, obyčejný i apokalyptický Bílý šum dramaticky líčí současnou americkou rodinu a její snahy vyrovnat se s každodenními trably na pozadí univerzálních záhad lásky, smrti a touhy po šťastném žití v nejistém světě. (30. prosince)

Na nože: Glass Onion

Volné pokračování filmu Riana Johnsona Na nože. Detektiv Benoit Blanc vyráží do Řecka odkrývat spletité záhady případu, ve kterém figurují noví podezřelí. Hvězdnému obsazení vévodí Daniel Craig, Dave Bautista, Edward Norton nebo Ethan Hawke. (23. prosince)

Oni naklonovali Tyrona

Série děsivých událostí přivede nesourodou trojku (John Boyega, Jamie Foxx a Teyonah Parris) na stopu hanebného vládního spiknutí. Sci-fi komedie od scénáristy a Creeda II a debutujícího režiséra Juela Taylora. (30. prosince)

Pinocchio Guillerma del Tora

Oscarový filmař Guillermo del Toro přichází s novou verzí klasického příběhu o dřevěné loutce, která sní o tom, že se stane opravdovým chlapcem. Hlavní postavy nového zpracování klasiky namluvili Ewan McGregor, Tilda Swinton nebo Christoph Waltz. (9. prosince)

Smrt nás spojí – 3. řada

Výbušná vdova pátrající po řidiči, který srazil jejího manžela a ujel, se spřátelí s excentrickou optimistkou, která tak trochu něco skrývá. Pět nominací na Emmy, třeba za nejlepší komediální seriál a nejlepší herečku pro Christinu Applegate a Lindu Cardellini. (17. listopadu)

Trol

Norskými horami otřese výbuch, který probudí trola z dávných časů. Nebojácná paleontoložka ho pak má zastavit, než zničí všechno, co mu stojí v cestě. Velkolepá podívaná z norské produkce, která připomíná nejeden hollywoodský biják. (1. prosince)

Wednesday – 1. řada

Komedie o dospívání Wednesday Addamsové a jejích letech na střední škole Nevermore Academy, kde se snaží ovládnout své psychické schopnosti, zastavit monstrózní vražedné řádění obyvatel města a vyřešit nadpřirozenou záhadu, která před 25lety postihla její rodinu. Od Tima Burtona. (23. listopadu)

Zaklínač: Pokrevní pouto – 1. řada

Přes tisíc let předtím, než bude existovat svět Zaklínače, se sedm vyděděnců ze světa elfů spojí v krvavém boji proti síle, kterou nejde zastavit. Seriálová novinka, kterou pro Netflix natočili tvůrci thrilleru Close nebo Zaklínače s Henrym Cavillem. (25. prosince)