10 dobrých filmů, které Netflix odstraní v polovině listopadu

Foto: Jedna mezi oči (Warner Bros.), Spider-Man: Homecoming (Sony Pictures), Očista: Volební rok (Universal Pictures)

Netflixu v polovině listopadu končí licence na deset filmů, mezi nimi se vyskytuje i trojice českých snímků, které stojí za pozornost. Už čtrnáctého listopadu se služba rozloučí s originální hororovou komedií bořící pravidla žánru Chatou v horách, ve stejný den zmizí z nabídky také první díl novodobé spider-manovské trilogie s podtitulem Homecoming. Diváci mají poslední možnost vidět na Netflixu ještě moderní zpracování Neviditelného, třetí filmovou Očistu nebo trojici českých titulů – Hmyz, Všechno bude a Zloději zelených koní.

Chata v horách

Pět přátel si přijíždí odpočinout na odlehlou chatu, kde platí vlastní přísná pravidla. Trest přichází hned potom, co je kamarádi poruší. A odpykají to všichni. Originální horor, který boří zajetá pravidla a servíruje jedno překvapení za druhým. (do 14. listopadu)

Jedna mezi oči

Mladý washingtonský polda se dá dohromady s ostříleným zabijákem z New Orleans. Chtějí totiž dopadnout stejného člověka, který jim oběma zabil parťáky. Legendární scénárista a producent Walter Hill natočil akční thriller, ve kterém hrají Sylvester Stallone a Jason Momoa. (do 14. listopadu)

People, Places, Things

Autor komiksů, kterého opustí manželka, se snaží nezbláznit a dál vychovávat dvojčata, udržet si dvě práce a začít nový život. Pohodová komedie, kterou rozhodně stojí za to vidět. Film Jima Strouseho. (do 14. listopadu)

Spider-Man: Homecoming

Peter Parker se vrací k běžnému středoškolskému životu. Příchod Vultura mu ale dá šanci znova dokázat svoje superhrdinské schopnosti. První díl novodobé spider-manovské trilogie, ve které hraje Tom Holland. (do 14. listopadu)

Neviditelný

Vztah s bohatým psychopatem přežila jenom díky tomu, že na poslední chvíli utekla. Jenže pak ji začne pronásledovat a mučit neviditelná bytost. Moderní verze děsivé klasiky od H. G. Wellse, kde hraje Elisabeth Moss. (do 15. listopadu)

Emma.

Sebevědomá mladá žena z lepší rodiny se ostatním ráda plete do života. Postupně jí ale dojde, že není tak chytrá, jak myslela, a že její úmysly nejsou zrovna nejčistší. Stylové zpracování románu Jane Austen od fotografky Autumn de Wilde s Anyou Taylor-Joy v hlavní roli. (do 15. listopadu)

Očista: Volební rok

Když kandidátka na prezidentku prosadí zrušení tradice každoroční noci brutálního násilí, stane se sama cílem a musí bojovat o život. Třetí díl jedné z nejúspěšnějších hororových sérií současnosti, ve kterém hrají Elizabeth Mitchell nebo Frank Grillo. (do 15. listopadu)

Hmyz

Amatérští herci ztvárnili slavnou alegorii na život v Československu po první světové válce z roku 1922 s názvem Ze života hmyzu. Filmové rozloučení s legendárním českým tvůrcem Janem Švankmajerem. (do 18. listopadu)

Všechno bude

Dva kluci utečou z domu a spolu s pěknou stopařkou se vydají na road trip, při kterém se stihnou spřátelit, zamilovat, vzbouřit a taky trochu dospět. Film natočil oceňovaný Olmo Omerzu, držitel dvou Cen české filmové kritiky. (do 18. listopadu)

Zloději zelených koní

Dva muži se společně pustí do nelegální těžby drahocenných kamenů, ale jejich nálezy jim do života vnesou nebezpečí, zasejí mezi ně nedůvěru a odhalí nečekané věci. Drama podle stejnojmenného románu Jiřího Hájíčka, ve kterém hraje Pavel Liška. (do 18. listopadu)