Creed III: Trailer boxerského dramatu bere dech

Foto: Warner Bros.

Rok 2022 se pomalu blíží ke svému konci, ale filmová studia náš už lákají na filmové novinky, které se objeví v roce 2023. Jedním z nejočekávanějších titulů prvního čtvrtletí je Creed III, na jehož první trailer se můžete podívat níže v článku.

Příběh se opět točí kolem Adonise Creeda, který se prosadil v boxerských ringu a navázal na odkaz Rockyho Balboy a svého otce Apolla Creeda. Zveřejněná ukázka prozrazuje, že ve třetím filmu půjde o rivalitu mezi titulním hrdinou a Damianem Andersonem, se kterým Creed vyrůstal. Damian se ale dostává z vězení a jejich přátelství už rozhodně není, co bývalo. V traileru chybí Sylvester Stallone, který se poprvé ve filmové sérii neobjeví.

Creed III je v mnoha ohledech přelomový film, a to nejen proto, že je třetím dílem série, která se stala překvapivým hitem, ale také proto, že se jedná o režijní debut hlavního herce Michaela B. Jordana. Jordan je známý díky roli oblíbeného padoucha Erica Killmongera v Black Pantherovi a také díky rolím ve filmu Fruitvale Station a v televizním hitu The Wire.

O scénář k filmu se postarali Zach Baylin a Keenan Coogler. V hereckém obsazení filmu Creed III se dále objeví Jonathan Majors, Tessa Thompson, Phylicia Rashad, Selanis Leyva a skuteční boxeři Tony „Bomber“ Bellew, Jacob „Stitch“ Duran, Canelo Álvarez a Florian Munteanu.

Creed III bude mít v českých kinech premiéru 2. března 2023.

Foto: MGM