10 výborných adaptací na Netflixu, které možná neznáte

Foto: Predestination (Sony Pictures), Bílý tygr (Netflix), (Ne)obyčejný kluk (Lionsgate)

Na Netflix se v nedávné době dostal výborný snímek Parfém: Příběh vraha, který je založen na stejnojmenném románu Parfém Patricka Süskinda. Opěvovaný thriller z roku 2006 není ale jedinou zdařilou adaptací, kterou momentálně Netflix nabízí. V jeho nabídce byste našli i české tituly Amnestie a Úsměvy smutných mužů, Bílého tygra, který bývá často označován za indického Milionáře z chatrče, sci-fi Predestination s Ethanem Hawkem nebo drama s oscarovou Julianne Moore Pořád jsem to já.

22. července

Po zničujících teroristických útocích v Norsku se jeden z přeživších, truchlící rodiny a národ semknou za spravedlnost a uzdravení. Podle skutečného příběhu a knihy Åsne Seierstad. Natočil uznávaný režisér Paul Greengrass.

3096 dní: Příběh Nataschi Kampuschové

Foto: Constantin Film DE

Desetiletá holčička, kterou v Rakousku unese, zneužívá a týrá sadistický muž, v sobě přese všechno najde vůli přežít. Příběh Nataschi Kampuschové netřeba blíže představovat, svého času obletěl doslova celý svět.

Amnestie

Tři rodiny se po sametové revoluci vyrovnávají s následky prezidentských amnestií, které vyvrcholily největší vězeňskou vzpourou v dějinách Československa. Za předlohu posloužila kniha Radovana Dunaja s názvem Amnestia, ktorá rozpútala peklo.

Bílý tygr

Jestli chce ambiciózní řidič bohaté indické rodiny uniknout před chudobou a začít podnikat, musí vzít rozum do hrsti. Podle oblíbeného románu, který natočil Američan s indickými kořeny Ramin Bahrani.

Divoši

Rozjeli velký byznys s trávou, ale šéfka kartelu z něj chce mít podíl. Když jim pak unese společnou milenku, povolají pochybného agenta z protidrogového a jdou do boje. Oliver Stone obsadil do hlavních rolí hvězdu vedle hvězdy.

(Ne)obyčejný kluk

Kluk s vrozenou vadou obličeje, kterého rodiče učili doma, jde poprvé do klasické školy. I když ho tam šikanují, hledá si tam nové kamarády. Film založený na knižním bestselleru Wonder natočil Stephen Chbosky.

Parfém: Příběh vraha

Foto: Filmax

Jean-Baptiste je obdařený mimořádně vytříbených čichem. Při práci na parfému, který by zachytil podstatu ženské krásy, se pak uchýlí k velmi temným činům. Tom Tykwer natočil filmový hit podle knihy Patricka Süskinda.

Pořád jsem to já

Šťastně vdaná profesorka lingvistiky a máma od tří dětí zjistí, že trpí Alzheimerovou nemocí, která jí silně zkomplikuje kariéru i vztahy s rodinou. Za hlavní roli v tomhle dramatu Julianne Moore získala Oscara, Zlatý glóbus a cenu BAFTA.

Predestination

Elitní agenti cestují v čase, aby zabránili různým zločinům. A jeden z nich teď musí překazit děsivý teroristický útok v New Yorku. Film podle povídky Vy všichni zombiové… z roku 1959 od kultovního autora sci-fi Roberta A. Heinleina.

Úsměvy smutných mužů

Když hrozí, že mu alkohol zničí život, nastoupí spisovatel Josef na léčbu spolu s dalšími alkoholiky, jejichž příběhy jsou stejně komické a tragické jako ten jeho. Dan Svátek obsadil do hlavní role Davida Švehlíka.