The Last of Us: Herní adaptace se dočkala velkolepého teaseru

Zdroj: HBO Max

Jedna z nejpopulárnějších a nejlepších herních sérií všech dob se už brzy dočká seriálového zpracování z produkce HBO. Na samotné produkci se přímo podílí i Neil Druckmann, který stojí za herním příběhem a ve studiu Naughty Dog vedl vývoj obou her. Showrunnerem pak v tandemu s ním není nikdo jiný, než Craig Mazin, který napsal scénář k oceňované minisérii Černobyl. Na první, skvěle vypadající upoutávku se můžete podívat ve videu níže…

Příběh bude sledovat Joela a Ellie na cestě skrz postapokalyptickou Ameriku, stiženou epidemií houby Cordyceps, která napadá mozek a mění lidi v nemyslící monstra šířící nákazu sporami. Videoherní předloha si získala obrovskou fanouškovskou základnu zejména díky skvěle vyprávěnému, komornímu příběhu s brilantně vykreslenými charaktery a pozměněným světem, který je i přes jeho linearitu radost objevovat. Seriál má být o něco méně komorní a oproti videohře má v rámci děje nabídnout i něco nového. Nedá se tedy říci, že bude ze sta procent kopírovat předlohu.

Zdroj: HBO

Změny by pak ovšem měly být minimální a to hlavní, pro co jsou hry tolik populární, by mělo být zachováno. Zkrátka – proč opravovat něco, co skvěle funguje? Díky seriálu by navíc měl samotný příběh hry dávat větší smysl. Dočkáme se i minimálně jedné zbrusu nové postavy. Adaptace kupříkladu pokryje pasáže, které ve hře jsou přeskočeny a příběh se jim nevěnuje. HBO má se slavnou značkou velké plány a mělo by tak vedle momentálně vysílaného Rodu draka o největší a nejvýpravnější seriál, který uvedou.

Zdroj: HBO

V teaseru vidíme několik různých lokací, nástin z her již známých dějových linek a první pohled na obávaného nepřítele clickera. Poprvé vidíme také filmové tváře Joela a Ellie, které ztvární Pedro Pascal a Bella Ramsay.

Celá série bude čítat deset epizod. Scénář napsali Neil Druckmann a Craig Mazin. V hlavních a vedlejších rolích se představí Bella Ramsey, Pedro Pascal, Gabriel Luna, Merle Dandridge, Jeffrey Pierce, Nico Parker, Murray Bartlett, Con O’Neill, Anna Torv, a další.

The Last of Us bude mít premiéru během roku 2023 na HBO Max.