Babylon: Brad Pitt a Margot Robbie na oslnivé cestě Hollywoodem

Foto: Paramount Pictures

Paramount Pictures zveřejnili pvní trailer k filmu Babylon z období starého Hollywoodu, který divákům nabídne pohled na na vzestup filmového průmyslu. Příběh vypráví o chaosu, který nastává, když se herci, režiséři a další snaží přizpůsobit novému prostředí – mluvenému filmu.

Natáčení Babylonu skončilo v říjnu 2021 a podle všeho byl tento projekt pro režiséra Damiena Chazella a jeho herce obrovskou výzvou. Bryan Mendoza, jeden z členů štábu, jej označil za jeden z nejtěžších filmů, na kterých se podílel. Pro Chazelleho to byl dlouhodobý projekt. V nedávném rozhovoru pro Vanity Fair uvedl, že nad tímhle námětem pracoval od chvíle, kdy se před 15 lety přestěhoval do Los Angeles. Během těchto let se mu podařilo prosadit se jako kvalitní filmař díky hitům Whiplash a La La Land.

Film se může pochlubit obsazením, v němž nechybí Olivia Wilde, Brad Pitt, Margot Robbie, Tobey Maguire, Samara Weaving, Jean Smart a Max Minghella. Navíc Babylon přijde do kin se stopáží tři hodiny a pět minut.

Film se objeví v kinech nejdříve při omezeném promítání 25. prosince 2022. Oficiální světová premiéra proběhne 6. ledna 2023, do českých kin Babylon dorazí 19. ledna 2023.

Foto: Paramount Pictures