9 očekávaných říjnových novinek v kinech

Foto: Halloween končí (Universal Pictures), Trojúhelník smutku (SF Studios), Black Adam (Warner Bros.)

Říjnová nabídka kin bude rozhodně pestřejší, než ta, kterou jsme viděli v září. V desátém měsíci roku dorazí opěvovaný Trojúhelník smutku, který bývá často přirovnáván k oscarovému Parazitovi, premiéru bude mít poslední díl současné trilogie hororového Halloweenu, kina vezou útokem také Válečnice, snímek inspirovaný skutečnými událostmi, komiksový Black Adam s Dwaynem Johnsonem nebo český Il Boemo, který bude letos za Česko bojovat o Oscara.

Dobrý šéf

Respektovaný šéf udělá pro své zaměstnance, o kterých hovoří jako o své rodině, patrně cokoliv, aby zajistil jejich spokojenost a především dobrou pověst firmy. Kam až taková obětavost ale může zajít? (6. října)

Trojúhelník smutku

Model Carl a jeho partnerka influencerka Yaya jsou pozváni na luxusní výletní plavbu. Když nečekaná událost zamíchá kartami, cestující se ukáží v pravém světle. V roli kapitána se představí Woody Harrelson. (6. října)

Běžná selhání

Běžná selhání sledují jeden den v životě tří žen. Hlavní hrdinky se neznají, ale jejich cesty se v kritických momentech setkají, aby si nezištně pomohly ve chvíli, kdy jejich město postihne tajemná katastrofická událost a výbuchy. (13. října)

Halloween končí

Příběh hororu Halloween končí se odehrává čtyři roky po tragických událostech, které městečko Haddonfield a rodinu Laurie Strode postihly ve filmu Halloween zabíjí. Ocitáme se v současnosti, kterou by měl příběh silně reflektovat. (13. října)

Válečnice

Akční drama Válečnice je pozoruhodný příběh ryze ženské válečné jednotky, která v roce 1800 chránila africké Dahomejské království neslýchanou zuřivou nemilosrdností. Snímek je inspirován skutečnými událostmi. (13. října)

Black Adam

Téměř 5000 let poté, co byl obdařen všemocnou mocí egyptských bohů – a stejně rychle uvězněn – je Black Adam vysvobozen ze svého pozemského hrobu a připraven rozpoutat v moderním světě svou jedinečnou formu spravedlnosti. (20. října)

Il Boemo

Historický velkofilm je inspirovaný skutečným příběhem jednoho z nejvyhledávanějších hudebních skladatelů druhé poloviny 18. století – Josefa Myslivečka. Zavede diváka do slunné Itálie, kde Mysliveček žil, tvořil, stal se legendou, ale také zemřel v zapomnění. (20. října)

Vražda v Londýně

V londýnském West Endu 50. let se náhle zastaví plány na filmovou verzi divadelního hitu poté, co je zavražděn jeden z klíčových členů štábu. Případu se ujmou světem unavený inspektor Stoppard a mladá strážnice Stalkerová. (27. října)

Událost

Francie, 1963. Anne je bystrá, mladá studentka, která má před sebou slibnou budoucnost. Když však otěhotní, možnost dokončit studium a vymanit se z omezení plynoucích z jejího sociálního původu se rozplyne. (27. října)